Segueix-nos
La quarta edició d’Ordino Clàssic s’adreça a tots els públics amb una aposta per la varietat d’estils i temàtiques
M'agrada Imprimir

La quarta edició d’Ordino Clàssic s’adreça a tots els públics amb una aposta per la varietat d’estils i temàtiques

Enguany, la iniciativa presenta un programa amb cinc concerts

El certamen tindrà lloc entre el 24 d’octubre del 2021 i l’1 de gener del 2022

El Comú d’Ordino i la Fundació Crèdit Andorrà presenten la quarta edició d’Ordino Clàssic, una iniciativa cultural que té com a objectiu acostar a tothom la música clàssica i popular, a través d’un concepte actual i modern i amb una forta aposta pels músics del país. Ordino Clàssic preveu una programació que anirà del 24 d’octubre del 2021 fins a l’1 de gener del 2022 i tindrà lloc en dos dels escenaris més representatius de la parròquia: l’Auditori Nacional d’Andorra i l’església parroquial d’Ordino.

Enguany, Ordino Clàssic presenta un programa amb cinc concerts. La primera cita d’aquesta quarta edició d’Ordino Clàssic anirà a càrrec del Quartet Goldberg, nascut en el si de la Fundació Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra. Sota el títol de «Clàssics dels anys 1950 als 2000», ens proposa un programa centrat en cançons conegudes pel gran públic.

Pel mes de novembre s’han programat dues noves cites. La primera, a càrrec del Quartet Klaima, format per Albert Gumí, clarinet, Aleix Puig, violí, Gregori Ferrer, acordió, i Marçal Ayats, violoncel. Sota el títol de «L’ànima del klezmer», farà un recorregut per les músiques centreeuropees d’influència klezmer més populars, amb referències també a la música sefardita i hebrea en general.

La segona cita del novembre, compta amb l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra, sota la direcció del concertino Francesc Planella. La proposta porta per títol «Menú de cine», i actua com una segona part del concert «De pel·lícula!» de la passada edició, i proposa una sèrie de bandes sonores de grans pel·lícules clàssiques que en aquesta ocasió se serveixen com a proposta d’un Menú «gastro-cinèfag».

Al desembre tindrà lloc una actuació a càrrec d’un sextet de violoncels de l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra, que sota el títol «Un concert de conte»’, és una proposta familiar on la màgia de la música i el teatre es fusionaran per fer descobrir la música clàssica de forma amena i divertida.

Finalment, la «Simfonia de Cap d’Any» serà l’encarregada de tancar la quarta edició d’Ordino Clàssic amb un espectacle alegre i divers per donar la benvinguda l’any 2022, que anirà a càrrec de l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra, dirigida per Francesc Prat.
Amb més de tres dècades d’experiència, el Comú d’Ordino i la Fundació Crèdit Andorrà s’han convertit en una referència com a organitzadors de certàmens de música clàssica a Andorra.

El Trio Goldberg neix en el si de la Fundació Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra i en aquesta ocasió es proposa com a quartet per a presentar una proposta dirigida al gran públic. A través dels clàssics d’alguns dels millors artistes del pop i rock mundial, el programa pretén transmetre nostàlgia i emoció.

El concert estarà protagonitzat per un quartet de corda de l’ONCA, format per Francesc Planella i Elias Porter (violins), Laia Capdevila (viola) i Mireia Planas (violoncel). Una formació que mostrarà una forma diferent de gaudir de clàssics de la cultura popular, amb un so clàssic ple de matisos.

Sota el títol «Clàssics dels anys 1950 als 2000», el programa compta amb cançons com Love me tender, d’Elvis Presley; Yesterday, de The Beatles; Bohemian Rhapsody, de Queen; Thriller, de Michael Jackson; Hallelujah, de Leonard Cohen; With or without you, d’U2; Smells like teen spirit, de Nirvana; Viva la vida, de Coldplay; o un mix de Lady Gaga.

El diumenge 24 d’octubre, a les 12 hores, l’església parroquial d’Ordino serà l’escenari que acollirà el concert inaugural d’aquesta nova edició d’Ordino Clàssic, que un any més pretén acostar a tothom la música clàssica i popular a través d’un concepte més actual i modern. Enguany, després d’una tercera edició molt marcada per la pandèmia de la Covid-19, el certamen vol servir per reivindicar la necessitat de preservar la cultura i de gaudir-la d’una forma segura.

Les entrades ja estan disponibles i es poden adquirir a la pàgina web d’Ordino Clàssic: www.ordinoclassic.ad/entrades i a l’Oficina de Turisme d’Ordino, per un preu de 10 euros.

Per accedir a l’església parroquial d’Ordino, s’exigirà la presentació del Passaport COVID o un certificat negatiu d’una PCR o TMA (màxim 48 hores prèvies) o d’un Test d’Antígens (TRA) (màxim 12 hores prèvies).

Tornar