Segueix-nos
Ara Malikian inaugura la segona edició d’Ordino Clàssic
M'agrada Imprimir

Ara Malikian inaugura la segona edició d’Ordino Clàssic

El Comú d’Ordino i la Fundació Crèdit Andorrà, a través de l’Associació Festivals d’Ordino, han presentat aquest dijous la nova edició d’Ordino Clàssic, amb una proposta artística que té com a objectiu acostar a tothom la música clàssica a través d’un concepte actual i modern. Enguany, Ordino Clàssic preveu una programació que anirà del 10 d’octubre del 2019 a l’1 de gener del 2020, i tindrà lloc en dos dels escenaris més representatius de la parròquia: l’Auditori Nacional d’Andorra i l’església parroquial d’Ordino.

El cònsol major d’Ordino, J. Àngel Mortés, ha explicat durant la presentació que “ens mou fer arribar la música clàssica més actual a tots els públics. En aquest sentit, presentem un canvi de format amb l’objectiu de trobar l’encaix entre les propostes i una audiència que sigui com més àmplia millor”. Ha destacat que el programa d’aquesta edició, amb la incorporació de l’Ara Malikian, donarà un impuls a Ordino Clàssic. Per la seva banda, la directora de la Fundació Crèdit Andorrà, Francesca Ros, ha expressat que “Ordino Clàssic és fruit del compromís del Comú d’Ordino i de la Fundació Crèdit Andorrà d’apropar la música clàssica entesa en el seu sentit més ampli i actual als ciutadans. Les propostes que presentem destaquen per la qualitat artística i per ser molt diferents unes de les altres, per la qual cosa confiem que la programació arribarà a un públic divers i ampli.”

La primera cita d’Ordino Clàssic anirà a càrrec del violinista de renom internacional Ara Malikian, que serà l’encarregat d’obrir el festival amb la presentació del seu nou disc, Royal Garage, en què fa un recorregut pels garatges de les grans ciutats amb les quals ha tingut algun tipus de relació al llarg de la seva carrera.  Després d’actuar arreu del món en ciutats com Londres, París, Roma, Moscou, Buenos Aires, Ciutat de Mèxic, Lima, Santiago de Xile, Pequín, Hong Kong, Istanbul, Belgrad, Bratislava, Madrid, Lisboa i Berlín, entre d’altres, el violinista espanyol d’origen libanès visita Andorra per presentar un treball en el qual s’ha envoltat d’artistes internacionals com Enrique Bunbury, Kase O, Franco Battiato, Serj Tankian, Pablo Milanés o Andrés Calamaro, entre d’altres. El concert serà el dia 10 d’octubre, a les 21 h, a l’Auditori Nacional d’Andorra.

El segon concert d’Ordino Clàssic anirà a càrrec del grup andorrà 5AndCordes, que oferirà el concert Clàssics del s. XVII al s. XXI. Amb aquesta proposta, el festival vol apostar pels joves talents del país i continuar oferint una plataforma perquè els músics nacionals puguin presentar el seu treball. Aquest peculiar quintet amb guitarra, format per David Font, Alexandre Arajol, Elias Porter, Sílvia Garcia i Carolina Bartumeu, proposarà al públic un viatge en el temps a través d’una selecció d’obres del sud d’Europa que va des del barroc fins a música de compositors contemporanis. L’actuació tindrà lloc el 10 de novembre, a les 12 h, a l’església parroquial d’Ordino.

L’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra (ONCA) serà l’encarregada de tancar Ordino Clàssic amb el Concert de Cap d’Any, que tindrà lloc l’1 de gener del 2020, a les 19 h, a l’Auditori Nacional d’Andorra. El concert, que serà dirigit un any més per Francesc Prat sota el títol Valsos, polques i molt més, començarà amb la celebració del 250è aniversari del naixement de Beethoven, s’interpretaran també obres de Debussy i d’Offenbach, però se centrarà especialment en Johann Strauss.

Les entrades per al concert d’Ara Malikian es poden adquirir a partir de demà divendres a les 9 h, mentre que les dels altres concerts es posaran a la venda a partir del 15 d’octubre en el cas de 5AndCordes i del 3 de desembre en el cas del Concert de Cap d’Any. Les entrades tindran un preu d’entre 10 i 35 euros i es podran adquirir a la pàgina web d’Ordino Clàssic: www.ordinoclassic.ad i a l’Oficina de Turisme d’Ordino.

 

Tornar