Segueix-nos
M'agrada Imprimir

Beethoven i la musicalitat francesa protagonitzen el Concert de Cap d’Any

El Comú d’Ordino i la Fundació Crèdit Andorrà han tancat, amb el tradicional Concert de Cap d’Any, l’edició d’Ordino Clàssic que va arrencar el passat mes d’octubre. Sota el títol Valsos, polques i molt més, l’actuació ha anat a càrrec de l’ONCA, que ha actuat sota la batuta de Francesc Prat. El concert ha volgut ser, a l’inici, un homenatge a “un dels grans músics i compositors que ha tingut la història de la música occidental”, Ludwig van Beethoven, de qui aquest any, tal com ha recordat Prat, es commemoren els 250 anys del seu naixement. L’orquestra ha interpretat l’obertura de Les criatures de Prometeu.

El programa ha estat marcat essencialment per peces de Johann Strauss, com El carnaval de París, Sota llamps i trons, el Vals de l’emperador o Perpetuum Mobile, però també hi ha hagut peces de Claude Debussy (Petite suite); de Josef Strauss (Feuerfest!) i Jacques Offenbach (Intermezzo i Barcarola). I és que tal com ha manifestat Prat, s’ha volgut incidir en el “gust francès” que, ha afegit, “ha impregnat molt la música occidental al llarg de la història, ja des del Barroc ha estat una font molt forta d’inspiració estilística”. D’aquesta manera, si ve l’any passat, també de la mà Prat, es va voler anar més enllà de les polques i els valsos, “que és el que tothom espera en un concert de Cap d’Any”, i es van oferir peces que mostressin el gust italià, aquest any s’ha viatjat fins a la música francesa.

Ha estat la segona vegada que Prat ha dirigit l’ONCA i ha manifestat que per a ell és molt important, ja que quan estudiava, dins “l’ambient musical” que vivien, l’ONCA va suposar “una mena de despertar” per a molts dels seus companys i per a ell mateix. “És dirigir l’orquestra que tantes vegades anava a escoltar i on tocava gent que jo admirava”.

Tornar