Segueix-nos
El 35è Festival Narciso Yepes Ordino i Fundació Crèdit Andorrà ofereix un concert homenatge al seu impulsor
M'agrada Imprimir

El 35è Festival Narciso Yepes Ordino i Fundació Crèdit Andorrà ofereix un concert homenatge al seu impulsor

El 35è Festival Narciso Yepes Ordino i Fundació Crèdit Andorrà posarà punt i final a l’edició d’enguany amb dos concerts durant el cap de setmana. Sota el títol Record a Narciso Yepes i a la seva guitarra, l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra (ONCA) durà a terme un concert homenatge als 20 anys de la mort de Narciso Yepes. Es tracta d’un programa dirigit pel fill del mestre, Ignacio Yepes, i amb el protagonisme de la guitarra de Javier Somoza.

Aquest 2017 es compleixen vint anys de la pèrdua del mestre Narciso Yepes i el Festival que conserva el seu nom li retrà un homenatge amb el concert Record a Narciso Yepes i a la seva guitarra. Com a peça principal es podrà escoltar el Concierto de Aranjuez, de Joaquín Rodrigo, interpretat per Javier Somoza. Es tracta de l’obra que va donar a conèixer a Narciso Yepes i actualment considerada l’obra espanyola més interpretada a tot el món.

A continuació, l’ONCA i Ignacio Yepes recordaran el mestre amb la Simfonia núm. 4 en la major, op. 90, «Italiana», de Felix Mendelssohn, obra que destaca per la seva subtilesa i originalitat gràcies a una harmonia singular.

Ignacio Yepes és conegut internacionalment per haver dirigit les principals orquestres espanyoles i per haver estat director convidat de nombroses formacions internacionals. Va veure reconeguda la seva trajectòria l’any 2003 amb el premi Bravo de música a títol personal, en reconeixement a la seva tasca com a director d’orquestra i compositor. Yepes ha estrenat una gran quantitat d’obres simfòniques de música contemporània i ha desenvolupat una tasca d’investigació, edició i reestrena de música inèdita del passat.

Javier Somoza, després d’una primera etapa autodidacta, va continuar els seus estudis musicals amb el compositor Ramon Paus i els va completar al Real Conservatorio Superior de Música de Madrid el 2000 sota la direcció del catedràtic José Luís Rodrigo. Paral·lelament, va rebre classes del pianista i director d’orquestra Jesús Burguera i del guitarrista i musicòleg Gerardo Arriaga. És un guitarrista reconegut amb nombrosos guardons obtinguts al llarg de la seva carrera en concursos nacionals i internacionals de guitarra. El juliol de 2017 ha publicat el seu primer disc en solitari, A guitar for Segovia.

El concert tindrà lloc el divendres 20 d’octubre, a les 21 hores, a l’Auditori Nacional d’Andorra.

Per finalitzar el cap de setmana i tancar el festival, el Trío Desconcierto, un tercet de guitarres, oferirà un recorregut per diferents estils de dansa que han sorgit en latituds i cultures molt diverses, des de danses folklòriques fins a urbanes modernes, passant per la cueca xilena, el vals europeu i el tango argentí.

Cada obra que inclouen en el seu repertori és arranjada pels mateixos components del grup i per altres grans mestres de la guitarra clàssica. Han creat així un repertori ple d’amor per la dansa que, a partir del treball de compositors de diferents èpoques i cultures, forma un programa ric i variat.

Aquest conjunt de cambra està format per tres joves guitarristes d’àmplia trajectòria: Gian Carlo Scevola (Xile), Simón Maisano (Argentina) i David Font i Bernet (Andorra). La confluència musical de cadascun aporta una identitat interpretativa fresca i original al seu repertori.

Actuaran a l’església parroquial d’Ordino el diumenge 22 d’octubre, a les 12 hores.

Venda d’entrades: www.festivalnarcisoyepes.ad

AUDITORI NACIONAL D’ANDORRA

  • Record a Narciso Yepes i a la seva guitarra

–        Venda anticipada: 25 €

–        El dia del concert: 30 €

–        Entrades per al cor i algunes de laterals:

  • Venda anticipada: 20 €
  • El dia del concert: 25 €

ESGLÉSIA PARROQUIAL D’ORDINO

  • Trío Desconcierto

–       Venda anticipada i dia del concert: 10 €

 

Tornar