Segueix-nos
M'agrada Imprimir

El concert de Santa Cecília fusiona el cos i l’ànima de la música

El Govern d’Andorra i la Fundació Crèdit Andorrà han organitzat per sisena vegada el tradicional concert de Santa Cecília. Aquest diumenge, l’Auditori Nacional d’Andorra ha estat testimoni de l’actuació de 110 joves intèrprets que han realitzat un concert dividit en dues parts: una primera en la qual s’han interpretat grans obres del simfonisme clàssic i una segona part dedicada al ritme. Per primera vegada, s’ha incorporat percussió corporal al concert que s’ha centrat en el binomi, cos i ànima, ja que tal com ha indicat Albert Gumí, director del concert, “la música té aquestes dues parts”.

En la primera part de l’actuació, s’han interpretat obres d’autors com Sammartini, Haendel o Haydn, i ha conclòs amb la marxa i el ritme d’un mambo. La segona part del concert ha estat dedicada “al ritme que tenen les obres musicals i que es pot transmetre a través del cos amb la percussió corporal”, segons ha explicat Gumí. Aquesta part més rítmica ha reunit als joves de la Jove Orquestra Nacional de Cambra d’Andorra (Jonca) juntament amb els músics més joves de les escoles de música del país. “Incorporem tota una sèrie d’instruments que normalment no són típics d’una orquestra simfònica com poden ser acordions, saxofons o percussions” ha comentat el director, qui ha declarat que és una oportunitat pels nens i nens, ja que poden descobrir la sensació que provoca tocar amb un gran auditori. El repertori d’aquesta part ha estat adaptat a la realitat del país amb “una orquestra amb segell i denominació d’origen andorrana”.

Pel que fa al fet de treballar amb tants joves, Gumí ha explicat que ha estat molt fàcil perquè la música provoca que vagin tots a una. “Fan equip, aprenen a escoltar i a respectar-se”, ha assegurat el director qui creu que aquesta manera de treballar tan sols la música la pot ensenyar. Les paraules de Santi Serratosa, coreògraf, també han estat en aquesta línia. “Vaig quedar gratament sorprès a la primera sessió d’assaig”, ha indicat Serratosa, qui ha conclòs destacant la capacitat d’aprenentatge dels joves, ja que segons ell, aprenen més ràpidament que els adults.

Tornar