Segueix-nos
M'agrada Imprimir

El Nadal arriba a l’Auditori Nacional de la mà de l’ONCA i una seixantena de coristes

L’Auditori Nacional d’Andorra ha fet ple aquest diumenge a les 12 hores del migdia amb la celebració del concert ‘Un Nadal amb passió’. Un esdeveniment que, organitzat per la Fundació ONCA -emparada pel Govern i la Fundació Crèdit Andorrà-, també ha comptat amb la participació de la Jove Orquestra Nacional de Cambra d’Andorra (Jonca), el Cor Rock d’Encamp i la formació Black Thursday, reunint prop de 100 artistes dalt de l’escenari i un bon nombre de famílies entre el públic.

El concert, tal com ha explicat el director artístic de l’ONCA Albert Gumí en unes declaracions prèvies a l’actuació, s’ha dividit en dues parts diferenciades. Una primera secció dedicada al Nadal clàssic amb peces corresponents al XVIII i al segle XIX -amb temes com ‘Joy to the World’ d’Isaac Wats i Lowell Mason o ‘Quand le Sauveur Jésus-Christ fut né’ de Marie de Pierre Dandrieu-, i una segona part on s’ha afegit el Cor Rock d’Encamp i la formació Black Thursday on s’han pogut escoltar nadales més modernes “amb un punt més transgressor i rocker”, com ‘Carols of the Bells’ de Mykola Leontovych o la popular tradicional ‘Fum Fum Fum’ amb un arranjament d’Albert Gumí. “És un bon moment per cantar una nadala de Leontovych. Té molt de sentit” assegurava el director del Cor Rock d’Encamp, Jordi Porta, referint-se al tema del compositor ucraïnès.

“La fusió de tots plegats crea un resultat realment especial. Els nens hi posen la seva veu, la seva il·lusió, i la seva energia. I això és únic” apuntava Porta amb relació a la seixantena de cantaires del centre de segona ensenyança d’Encamp que han participat avui al concert. “Un concert sense joves ni veus infantils no seria el mateix per Nadal” afegia. De fet, aquest multitudinari concert ha aplegat artistes de diverses generacions dalt de l’escenari: tant estudiants de secundària com músics veterans. “Tots junts tenim el punt en comú de crear aquestes melodies nadalenques i compartir-les amb la gent” destacava, Gumí. “És important no oblidar la filosofia de Nadal i val la pena que la revivim amb aquests concerts” comentava el director artístic de l’ONCA.

Tornar