Segueix-nos
El Quartet Americà, serà el protagonista del tradicional Concert de la Constitució
M'agrada Imprimir

El Quartet Americà, serà el protagonista del tradicional Concert de la Constitució

La Fundació ONCA, emparada pel Govern d’Andorra i la Fundació Crèdit Andorrà, organitza el tradicional Concert de la Constitució. Enguany l’actuació serà a càrrec de la nova formació de corda de l’ONCA, el Quartet Americà, amb un programa titulat El quartet de corda des de nous mons. Tindrà lloc el dijous 14 de març, a les 12 h, al vestíbul del Consell General d’Andorra.

El Quartet Americà està format pels membres de l’ONCA Francesc Planella i Sergi Claret (violins), Joan Fèlix (viola) i Carolina Bartumeu (violoncel) i presentarà un programa que vol ser un petit homenatge als compositors que van creuar les fronteres dels seus països i van imbuir la seva música d’unes experiències vitals, donant sentit a la idea que la música és un llenguatge universal.

Segons Francesc Planella, “Ja sigui per interès o per necessitat, són molts els músics que deixen enrere la seva terra en busca de noves vivències i oportunitats. Aquestes experiències personals i professionals deixen una marca inequívoca en l’àmbit personal que condiciona sens cap mena de dubte el procés creatiu. Dos exemples clars d’aquesta circumstància són els de Haydn i Dvořák. Els seus viatges a Londres i a Amèrica, respectivament, són el tret de sortida dels que són, segurament, els períodes de més alta qualitat creativa d’ambdós compositors”.

Les obres presentades en aquest programa, Quartet de corda op. 76 núm. 4 de Haydn, escrit poc després del seu últim viatge a Londres, i el Quartet de corda en fa major op. 96, “Americà” de Dvořák, compost quan era director del Conservatori Nacional de Nova York, són molt representatives d’aquests períodes creatius fora del seus països natals.

L’entrada a l’acte és lliure i hi col·labora el Consell General.

26a Temporada FUNDACIÓ ONCA 2019

CONCERT DE LA CONSTITUCIÓ

Dijous 14 de març a les 12 h

Vestíbul del Consell General

Quartet Americà

Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra

Francesc Planella i Sergi Claret, violins

Joan Fèlix, viola

Carolina Bartumeu, violoncel

PROGRAMA

El quartet de corda des de nous mons

Franz Joseph Haydn (1732-1809): Quartet de corda op. 76 núm. 4, «Albada»

Antonín Dvořák (1841-1904): Quartet de corda en fa major op. 96, «Americà»

 

Tornar