Segueix-nos
M'agrada Imprimir

El Quartet Americà s’estrena davant el públic en el Concert de la Constitució

La Fundació ONCA, emparada pel Govern d’Andorra i la Fundació Crèdit Andorrà, ha ofert aquest dijous el tradicional Concert de la Constitució. L’actuació ha servit per a l’estrena del Quartet Americà, integrat pels membres de l’ONCA Francesc Planella i Sergi Claret als violins, Joan Fèlix a la viola i Carolina Bartumeu al violoncel, que tocaven junts per primera vegada amb motiu d’aquesta actuació. Han fet ofert un repertori amb peces de Haydn i Dvořák, amb les quals han volgut transmetre “com les experiències vitals dels viatges es reflecteixen en les composicions”, ha explicat Planella.

El nombrós públic que ha omplert el vestíbul del Consell General ha pogut gaudir de la interpretació del Quartet de corda op. 76 núm. 4 de Haydn, i el Quartet de corda en fa major op. 96, Americà, de Dvořák, dues peces que els dos músics van compondre fora dels seus països. Dvořák ho va fer estant a Nova York i Haydn després d’un viatge a Londres. En aquestes composicions, segons ha remarcat Planella, “es pot veure la influència dels llocs on van estar”. A més, i tal com ha afegit el músic de l’ONCA, Haydn va ser “el primer compositor que va establir el quartet de corda com un conjunt important dins el món de la música”, un motiu més per incorporar-lo al repertori d’aquest dijous.

L’estrena del quartet ha coincidit amb un dia especial, ja que tal com ha emfasitzat Planella, l’ONCA actua des de fa anys amb motiu de la Constitució, la qual cosa, “és un honor”. Per tant, poder oferir precisament en aquest dia el treball de la nova formació els ha fet especial “il·lusió” i més en un espai, el vestíbul del Consell General, amb “una acústica molt bona”.

Tornar