Segueix-nos
El quartet Krommer porta al públic a les vetllades íntimes d’òpera de Viena
M'agrada Imprimir

El quartet Krommer porta al públic a les vetllades íntimes d’òpera de Viena

El quartet Krommer, integrat per Patrícia de No a la flauta; Alexandre Arajol, al violí; Josep Bracero a la viola i Sylvie Réverdy al violoncel han ofert aquest diumenge al migdia un concert a l’església de Sant Antoni de la Grella, a la Massana, sota el títol Viena i l’òpera de butxaca. Tal com ha explicat Arajol, els assistents han pogut reviure aquelles vetllades musicals, “íntimes”, dels segles XVIII-XIX en què es podien escoltar òperes en petit format i en què la gent en podia gaudir més enllà de les grans sales.

El concert ha arrencat amb el Gran quartet en fa major op.89 de Franz Krommer, “tota una descoberta”, tal com l’ha qualificat Arajol i que es caracteritza per tractar els instruments, especialment la flauta, amb gran virtuosisme. Es tracta d’un autor, ha afegit Arajol, en el que ja es nota l’evolució cap al Romanticisme.

Tot seguit, els assistents a l’església massanenca han pogut escoltar fragments d’algunes de les òperes de Wolfgang Amadeus Mozart, entre les quals Les noces de Fígaro, Don Giovanni i La flauta màgica. Aquest mateix repertori es va poder escoltar aquest dissabte a la nit al Museu Casa Rull. Ambdues actuacions s’inclouen en el cicle ONCA Bàsic, que ofereix al llarg de l’estiu l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra -entitat impulsada pel Govern d’Andorra i la Fundació Crèdit Andorrà- i de les Nits d’estiu als museus i l’Any europeu del patrimoni cultural.

Tornar