Segueix-nos
M'agrada Imprimir

Els joves mostren el resultat final del treball al ‘Basket Beat’

El Govern i la Fundació Crèdit Andorrà, patrons de la Fundació ONCA, han organitzat aquest dimecres 7 de febrer la mostra del projecte Basket Beat, protagonitzada pels joves que són atesos pel ministeri d’Afers Socials, Justícia i Interior. Basket Beat forma part de Música i creativitat, el programa social de la Fundació ONCA. Fent música amb pilotes de bàsquet els joves han demostrat que a través d’aquesta proposta han aconseguit treballar els seus sentiments i altres aspectes del dia a dia. Ha servit “per revisar-nos, per prendre consciència i aprendre a mirar els altres” i veure que “no estem sols sinó que formem part de la col·lectivitat”, tal com ha explicat el responsable de Basket Beat, Josep Maria Aragay, afegint que a més s’han treballat habilitats com “aprendre a aprendre, desenvolupar un criteri crític, el treball col·lectiu”.

Els joves han dut a terme un seguit de sessions de treball des del mes d’octubre. Aragay ha remarcat que, gràcies a aquesta iniciativa impulsada per la Fundació ONCA, a banda de donar oportunitats a aquells que menys en tenen s’ha fomentat “una militància, un activisme, apostar per una nova societat”.

El coordinador del programa social de la Fundació ONCA, Joan Hernández, ha posat en relleu que la valoració que es pot fer d’aquesta experiència és “boníssima” ja que a través de la feina feta en les diferents sessions de treball han “crescut junts” i han après a “comunicar-se i escoltar-se” entre ells. L’espectacle d’aquest dimecres ha estat “la cirereta”, tal com l’ha qualificat Hernández, a aquesta feina prèvia. La voluntat és que la iniciativa pugui tenir continuïtat, tal com han reivindicat els joves. És més, Hernández ha recordat que aquest projecte està arribant a diferents col·lectius i que estan oberts a ampliar-los.

Un cop acabada l’actuació, els joves han compartit amb el públic assistent a la sala d’actes del comú d’Escaldes-Engordany les seves vivències i han destacat que l’experiència els ha servit per expressar emocions, per treballar en equip i per compartir les vivències amb els companys.

El programa Música i creativitat i el seu projecte Basket Beat compta amb la col·laboració del ministeri d’Afers Socials, Justícia i Interior del Govern d’Andorra i del comú d’Escaldes-Engordany.

Tornar