Segueix-nos
M'agrada Imprimir

Els joves músics mostren les seves habilitats en el tradicional Concert de Nadal

La Fundació ONCA, emparada pel Govern d’Andorra i la Fundació Crèdit Andorrà, ha ofert aquest diumenge al migdia la darrera de les activitats de la Temporada 2019, el Concert de Nadal, dirigit pel músic de l’ONCA Jordi Coll i protagonitzat per 26 joves músics. Tal com ha explicat Coll, el programa del concert ha estat “molt variat i atractiu” i s’ha preparat tenint com a principal objectiu que fos “pedagògicament interessant”.

Sota el títol Un Nadal Jove els joves intèrprets han ofert la Dansa eslava d’Antonín Dvorak, oferta a piano a quatre mans. Posteriorment, un trio de dos violoncels i piano han tocat l’Allegro del concert per a dos violoncels en sol menor d’Antonio Vivaldi. Tot seguit, un trio de clarinet, violoncel i piano ha interpretat l’Allegro moderato del Miniature trio núm. 1 d’Alfred Hill. Un sextet de guitarres ha estat l’encarregat d’oferir al públic el Concert per a mandolina en do major de Vivaldi i un sextet de flauta, corda i piano ha interpretat Jingle Bells, Santa Nit i We wish you a merry Christmas. Per cloure el concert, un octet de flauta i corda ha interpretat el Passeig en trineu de Leopold Mozart.

Coll ha manifestat que per als joves “sortir del seu àmbit habitual” i tocar en un “lloc tan especial com el Consell General és un extra de motivació i il·lusió”. A més, ha afegit, fer concerts com aquest a la seu parlamentària té, segons el director, “tot el sentit perquè és la casa del poble i es porta la cultura al poble”.

El director ha destacat que per preparar aquest concert la feina comença ja a finals del curs passat, quan els professors de l’Institut de Música fan la selecció dels alumnes que participaran en el concert. Després cal “buscar les obres més adients perquè pedagògicament” aquesta proposta sigui interessant i s’adapti a tots els nivells.

En aquesta ocasió, la Fundació ONCA s’ha adherit a la 27a campanya de recollida de joguines a favor de Càritas i s’ha muntat un punt on aquells que ho han volgut han pogut dipositar els seus joguets.

En l’organització d’aquest concert, la Fundació ONCA ha comptat amb la col·laboració del Consell General d’Andorra i de l’Institut de Música del Comú d’Andorra la Vella.

Tornar