Segueix-nos
M'agrada Imprimir

Els joves músics tornen a oferir el Concert de Nadal

La Fundació ONCA, emparada pel Govern d’Andorra i la Fundació Crèdit Andorrà, ha ofert aquest diumenge Concert de Nadal, Promeses musicals, organitzada sota l’aixopluc de la Jove Orquestra Nacional de Cambra d’Andorra (JONCA). El repertori ha estat variat tant pel que fa a la tipologia dels grups com també pel que fa a les peces dels autors que s’han interpretat anant des de Johann Sebastian Bach fins als Beatles. De fet, Jordi Coll, violinista de l’ONCA i coordinador artístic del concert, ha explicat que el primer objectiu del repertori del concert de Nadal és pedagògic i “que sigui interessant de treballar amb els alumnes”, però que després també s’intenta “que sigui un programa atractiu pel públic”.

El concert ha estat protagonitzat per cinc formacions de cambra i dos grups instrumentals de l’Institut de Música del comú d’Andorra la Vella, i per primera vegada, també hi ha participat un grup format per alumnes de l’Espai de Música Moderna i de l’Escola de Música de les Valls del Nord. En aquest sentit, s’ha pogut gaudir de duos i de trios, d’un quartet i un quintet i fins i tot, de dos grans grups de guitarres i una banda d’instruments de vent.

Concretament, per l’escenari han passat al voltant d’una cinquantena d’alumnes, ha explicat Coll, qui ha afegit que treballar amb els alumnes i amb professors de les diferents escoles ha estat “molt enriquidor i engrescador”. D’altra banda, també ha volgut agrair la tasca de l’equip de la Fundació ONCA i el fet que s’hagi volgut tirar endavant el concert amb la situació actual.

A més, la Fundació ONCA està adherida a la 28a campanya de recollida de joguines a favor de Càritas Andorrana i tothom qui volia podia dur una joguina nova sense embolicar al concert.

Tornar