Segueix-nos
Els Petits Cantaires Lauredians porten la seva música a Ordino-Arcalís
M'agrada Imprimir

Els Petits Cantaires Lauredians porten la seva música a Ordino-Arcalís

El camp de neu d’Ordino Arcalís ha acollit aquest diumenge la segona actuació del cicle Vermuts musicals, emmarcat en l’ORDINO CLÀSSIC. En aquesta ocasió, l’actuació ha estat a càrrec dels Petits Cantaires Lauredians, que han interpretat obres amb les quals es pretén que els integrants aprenguin a poc a poc a cantar amb polifonia. Tal com ha confirmat el director, Òscar Sánchez, s’ha basat en un concert “variat de gènere i cançons musicals” amb l’objectiu de fer apreciar als integrants “les creences i estils musicals que existeixen”.

Una bona part de les interpretacions han estat basades en una estructura de cànon d’estils molt diferents que van des del gregorià fins a la música de varietat. “Cantem en idiomes molt diversos”, ha dit Sánchez, com ho han mostrat en el cas de Laudemus Virginem del Llibre Vermell de Montserrat; Par mon outrage de Pietro Rosati; L’oiseau sauvage de Cecile Capomaccio; o Ensemble de Jean Jacques Goldman.

D’altra banda, el grup també ha reproduït cançons com Akai Hana (tradicional japonesa); Elle est venue la nuit (basada en un conegut poema de Claude Roy); i cançons més simpàtiques com El Dimoni Pelut de Guida Sellarès i Mantusha Iupamusha de Josu Elberdin. A més, els assistents han gaudit d’un tast del repertori que els Petits Cantaires Lauredians estan preparant amb el Secretariat de Corals Infantils de Catalunya (SCIC), de l’obra d’Arnau Tordera, La màquina del temps. A més, algunes de les cançons han incorporat “algun tipus de coreografia” i s’ha comptat amb l’acompanyament d’un piano a càrrec de Miriam Manubens.

Els Petits Cantaires Lauredians estan conformats per una dotzena de membres que es van renovant anualment perquè “el jovent va creixent”, tal com explica el seu director.

Tornar