Segueix-nos
Els usuaris de L’espai descobreixen quins greixos són saludables de la mà de Marta Pons
M'agrada Imprimir

Els usuaris de L’espai descobreixen quins greixos són saludables de la mà de Marta Pons

La Fundació Crèdit Andorrà ha organitzat aquest dimarts un taller preventiu de greixos saludables per als usuaris de L’espai a càrrec de la dietista i nutricionista, Marta Pons. Durant la xerrada, l’experta ha posat en relleu aquells greixos saludables que és important que siguin consumits “de forma molt habitual”, ja que tenen nombrosos beneficis per a l’organisme. L’objectiu del taller, per tant, ha estat el de donar-los a conèixer, saber quants n’hi ha, quins són els més interessants, quins no ho són tant i l’efecte que té cada un. Així doncs, la nutricionista també ha ensenyat a la gent gran noves receptes “perquè puguin menjar més saludable d’una manera més original” mitjançant “productes típics de la nostra cultura”.

Pons ha posat en relleu que, principalment, els greixos saludables són quatre: l’oli d’oliva verge extra, els fruits secs i les llavors (nous, ametlles o avellanes) així com el sèsam i les pipes, el peix blau, ja que el greix del salmó, les sardines o la tonyina “té efectes beneficiosos per al cos”, i l’alvocat, “què és un aliment recentment descobert per nosaltres i que té un tipus de greix que s’assembla molt a l’oli d’oliva” i, per tant, “incorporar-lo a una amanida” el converteix en un ingredient saludable.

L’especialista ha indicat que molts dels usuaris de L’espai estan interessats en aquesta mena de tallers per diversos motius. Un d’ells és saber quins són els nutrients clau que tenen aquests aliments i com funcionen, ja que aquest fet contribueix a un major consum tot i que sovint “hi ha aquella por pel que fa a la quantitat que poden menjar”.

Tornar