Segueix-nos
En la cinquena edició d’Ordino Clàssic el violoncel és el protagonista en tres concerts
M'agrada Imprimir

En la cinquena edició d’Ordino Clàssic el violoncel és el protagonista en tres concerts

  • Enguany, la iniciativa presenta un programa amb cinc concerts
  • El certamen tindrà lloc entre el 23 d’octubre del 2022i l’1 de gener de 2023

El Comú d’Ordino i la Fundació Crèdit Andorrà presenten la cinquenaedició d’Ordino Clàssic, una iniciativa cultural que té com a objectiu acostar a tothom la música clàssica i popular. Ordino Clàssic preveu una programació que anirà del 23 d’octubre del 2022 fins a l’1 de gener del 2023,dues al mes d’octubre i una els mesos de novembre, desembre i gener.Tindran lloc en dos dels escenaris més representatius de la parròquia: l’Auditori Nacional d’Andorra i l’església parroquial d’Ordino.

Enguany, Ordino Clàssic presenta un programa amb cinc concerts. La cita inaugural serà l’octubre i estarà protagonitzada per la formació Violoncel·listes de Barcelona, que ens oferirà Un concert en família. Tres membres d’una mateixa família (pare, mare i fill) ens proposen un programa variat, que comença al Barroc i acaba al segle xx, passant per un jove Ludwig van Beethoven, compositor que ens brinda l’obra central del concert.

El segon concert tindrà lloc uns dies més tard, amb Los Secretos, un grup de referència dins del panorama musical espanyol. Faran un recorregut pels temes més emblemàtics, com Dejàme, Pero a tu lado o La calle del olvido, combinats amb cançons més noves per oferir un grapat d’emocions que farà vibrar el públic.

Pel mes de novembre s’ha programat una nova cita. Aquesta anirà a càrrec de NorthernCellos, probablement l’únic quartet de violoncels elèctrics de l’Estat espanyol i un dels pocs d’Europa. Amb el títol Let’s Rock, Let’sDance… Let’sCello!i escortats per un bateria, el públic podrà escoltar des de les obres més conegudes de la història de la música del cinema, fins a grans èxits d’estils que van del pop al rock passant pel metal i el dance.

Al desembre tindrà lloc una actuació a càrrec d’un sextet de violoncels de l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra, que sota el títol Un concert de conte, és una proposta familiaron la màgia de la música i el teatre es fusionaran per fer descobrir la músicaclàssicade forma amena i divertida.

Finalment, la cita Passions vieneses. Una particular història del concert d’Any Nou a Viena,que anirà a càrrec de l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra, dirigida per Albert Gumí, serà l’encarregadade tancar la cinquena edició d’Ordino Clàssic.Donarà la benvingudaa l’any 2023amb les millors composicions de la nissaga Strauss.

Amb més de tres dècades d’experiència, el Comú d’Ordino i la Fundació Crèdit Andorrà s’han convertit en una referència com a organitzadors de certàmens de música clàssica a Andorra.

Les entrades pels concerts dels Violoncel·listes de Barcelona i de Los Secretos es posaran a la venda el 5 d’octubre i es podran adquirir a la web d’Ordino Clàssicwww.ordinoclassic.ad i a l’Oficina de Turisme d’Ordino.

Tornar