Segueix-nos
octubre 19 Campus de la Experiència

La Fundació Crèdit Andorrà i la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) han signat un conveni de col·laboració que té per objectiu oferir a Andorra el projecte de formació acadèmica del Campus de l’Experiència, adreçat a persones més grans de 50 anys interessades en nous àmbits del saber relacionats amb la cultura, la ciència i la societat.

El Campus de l’Experiència és una nova iniciativa formativa que ofereix la Fundació Crèdit Andorrà, en aquest cas de la mà de la Universitat Internacional de Catalunya, complementària a la ja àmplia programació de cursos, tallers i xerrades organitzats a L’espai el centre social d’activitats i formació.

Es tracta d’un programa universitari adreçat a tota persona de més de 50 anys, que s’adapta a les necessitats del col·lectiu sènior i ofereix una formació variada d’àmbit general i que permet ampliar el coneixement alhora que consolida el nostre objectiu de mantenir activa la població en totes les etapes de la vida per una millor qualitat de vida.

És un projecte de formació acadèmica de tres anys de durada, en el qual no es requereix cap títol previ. En aquest primer curs s’hi tractaran temàtiques relacionades amb diferents àmbits del coneixement, amb matèries com:

  • Aprendre a aprendre
  • El fet musical: coneixement, comprensió i vivència
  • Comunicació i sostenibilitat en la indústria de la moda
  • El nostre temps: història contemporània
  • El Mediterrani, patrimoni compartit
  • Microbiologia i immunologia: pandèmies, vacunes… i més
  • Artistes contemporanis del nostre entorn
  • L’enigma de l’ésser humà
  • Matemàtiques divertides
  • Psicologia positiva

Fruit de l’acord amb la Fundació Crèdit Andorrà, el programa del Campus de l’Experiència de UIC Barcelona s’ha completat amb matèries relacionades amb Andorra, com la història del nostre país, l’art romànic o la relació amb Europa.

Els alumnes inscrits en aquest programa que assoleixin els 30 crèdits ECTS rebran el títol de Diplomat en el Programa Sènior Universitari en Cultura, Ciència i Societat del Campus de l’Experiència de UIC Barcelona.

La formació tindrà lloc un dia a la setmana (dimecres) i combina el format presencial, una setmana al mes, i el telemàtic, la resta de setmanes, amb una metodologia de treball dinàmica i participativa. A més de les assignatures de classe, hi ha sortides culturals i la presentació d’un treball de final de programa. L’avaluació dels coneixements adquirits es fa a través dels treballs i la participació, no hi ha exàmens.

En tots els casos, el curs es durà a terme a la 3a planta de l’edifici Crèdit Centre. Les sessions no presencials es retransmetran en directe des de la sala d’actes d’aquesta mateixa seu social. Aquest primer curs comença el 19 d’octubre i tindrà lloc fins al mes de juny del 2023.

Les persones interessades poden presentar la inscripció de manera presencial a la Fundació abans del 14 d’octubre, a l’adreça Av. Meritxell, 80, d’Andorra la Vella, o a L’espai, el centre social d’activitats i formació, al carrer Josep Viladomat, 17 1r d’Escaldes-Engordany. El preu de la inscripció s’acabarà de determinar en funció del nombre d’alumnes que s’inscriguin. El curs està previst per a un màxim de 40 persones. Gràcies a la col·laboració i al finançament de la Fundació Crèdit Andorrà, el preu oscil·larà entre els 400 i els 220 euros, en lloc dels 630 i 320 euros que hauria de costar, ja que la Fundació subvenciona una part de la matrícula. El pagament de la matrícula es durà a terme de forma fraccionada, fent-se efectiu el primer a finals d’octubre i el darrer a finals de gener.

Els alumnes sèniors del Campus de l’Experiència són membres a tots els efectes de la comunitat universitària de UIC Barcelona, obtenint els beneficis i descomptes propis dels estudiants.

El Campus de l’Experiència de UIC Barcelona és una nova manera de gaudir del saber, de compartir i d’actualitzar coneixements, de capacitar-se per poder continuar oferint valor afegit a la societat, i de mantenir-se actiu i millorar la qualitat de vida.

Veure programa

Veure fitxa d’inscripció

 

Detalls de l'esdeveniment

Quan
Dimecres 19 d'octubre, a les 10 hores
On
Edifici Crèdit Centre

Documentació de l'esdeveniment