Segueix-nos
abril 01 POSPOSAT – Conferència: ‘Bullying’ i ‘ciberbullying’: falses sortides que requereixen respostes adultes i col·lectives

POSPOSAT

El dia 18 de març tindrà lloc la conferència ‘Bullying’ i ‘ciberbullying’: falses sortides que requereixen respostes adultes i col·lectives, a càrrec de José Ramón Ubieto, psicoanalista i psicòleg clínic.

 La violència és present a l’escola com ho és en altres àmbits: família, carrer, esdeveniments esportius. Canvien, això sí, les formes i les causes específiques. Per això és important entendre la lògica d’aquests fenòmens, fixar-se en els detalls de cada cas, captar-ne la particularitat. En cas contrari, correm el risc de fer equivalents situacions que són molt diferents, encara que les seves manifestacions (episodi violent) puguin ser similars.

Els casos d’assetjament escolar (bullying) –ara estesos per les xarxes com a ciberassetjament– ens mostren que la violència se centra en un alumne, identificat per l’assetjador o el grup com a boc expiatori de les seves pròpies febleses. Aquí convé ser ferms amb els agressors i aturar aquesta violència, però també amb els espectadors (altres alumnes) que assisteixen, passivament, a l’escena d’abús. Són ells els que poden deslegitimar aquesta violència persistent i col·laborar amb els docents i els pares per aturar-la.

La conferència, que és de portes obertes, tindrà lloc a l’edifici Crèdit Centre, a les 19 hores.

Coincidint amb la conferència i conjuntament amb el Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior, s’inicia un cicle de trobades entre professionals de l’educació dels tres sistemes educatius presents al país. Aquest intercanvi entre professionals de les escoles ha permetre reflexionar sobre plantejaments pedagògics i incorporar iniciatives i idees a la intervenció educativa amb els alumnes. Aquesta primera trobada s’adreça als docents, psicopedagogs i equips directius dels centres que intervenen al nivell de segona ensenyança, ESO i Collège que hagin desenvolupat projectes o accions orientats a donar visibilitat, sensibilitzar o conscienciar els joves en la problemàtica de l’assetjament escolar.

Detalls de l'esdeveniment

Quan
Dimecres 1 d'abril, a les 0 hores
On
Edifici Crèdit Centre
Adreça
80 Avinguda Meritxell AD500

Documentació de l'esdeveniment