Segueix-nos
maig 19 ONCA Bàsic: “Classicisme i rebel·lió” – Trio Kodály

L’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra inaugura la sisena edició del cicle ONCA Bàsic, dissabte 19 de maig, a les 12 h, a la Farga Rossell amb motiu del Dia internacional dels museus.

Serà a càrrec del Trio Kodály, amb Tatevik Khachatryan (violí), Joan Fèlix (viola) i Sylvie Reverdy (violoncel), tres col·laboradors habituals de l’ONCA. Presenten el programa Classicisme i rebel·lió, amb obres de Ludwig van Beethoven i Ernő Dohnányi.

Segons el Trio Kodály, “malgrat ser una col·lecció de joventut, els trios per a cordes Op. 9 de Beethoven, dedicats al comte Johann Georg von Browne, han estat sempre molt ben considerats. El dramatisme del Trio per a cordes en do menor Op. 9 núm. 3, per exemple, és una mostra de la seva intensitat. Curiosament, el compositor hongarès Ernő Dohnányi, assolí gran reconeixement, justament, gràcies a la seva interpretació del Concert per a piano núm. 4 de Beethoven. Dohnányi, a part de ser pianista i compositor, va lluitar contra el nazisme durant la Segona Guerra Mundial, defensant compositors i músics jueus. En la Serenata per a trio de cordes en do major Op. 10, per exemple, es poden sentir les influències de Liszt i Brahms, i referències a la música d’arrel popular de Béla Bartók i Zoltán Kodály”.

Entrada lliure. Aforament limitat.

Informació i reserva prèvia obligatòria als telèfons (+376) 835 852 / (+376) 839 760.

Detalls de l'esdeveniment

Quan
Dissabte 19 de maig, a les 12 hores
On
Farga Rossell

Documentació de l'esdeveniment