Segueix-nos
novembre 14 Seminaris: Rubikids: ludifiquem les matemàtiques a través del joc de Rubik (CPP 2022)

Un dels objectius prioritaris de l’educació bàsica és aconseguir el desenvolupament integral dels estudiants. L’àrea de les matemàtiques constitueix un dels eixos vertebradors del currículum oficial, aquesta matèria ens ajuda a ser lògics, a raonar de manera ordenada i a tenir una ment preparada per la crítica, el pensament i l’abstracció.
És evident que l’escola necessita actualitzar-se per adaptar-se als grans canvis socials del moment, cal canviar la metodologia, capgirar el sistema educatiu, i, en la pràctica, promoure que les matemàtiques a l’aula s’ensenyin i s’aprenguin de forma diferent.
Per aquest motiu, Rubikids va ser creat el 2017 amb la finalitat de treballar les matemàtiques d’una manera alternativa i innovadora, a través del joc de Rubik. No es tracta de resoldre el clàssic cub, sinó d’utilitzar-ho com a eina per a assimilar el contingut curricular de manera clara, pràctica i competencial. Les metodologies i estratègies docents que apliquem en les sessions permeten als participants mantenir un grau i nivell d’atenció alt, es troben jugant mentre treballen conceptes matemàtics d’una forma molt dinàmica, estimulant la lògica, memòria i visió espacial.
Treballem a través de la ludificació, una tècnica d’aprenentatge que s’utilitza a l’aula amb l’objectiu d’aconseguir uns resultats més satisfactoris, ja sigui a l’hora d’aprendre determinats conceptes o en intentar millorar certes habilitats. Una metodologia lúdica, deixant de banda per un moment les noves tecnologies, utilitzant exclusivament com a instrument el cub o la piràmide de Rubik. I veure com aquest joc és capaç de generar una experiència positiva, facilitar l’aprenentatge treballant a través de reptes i emocions, fa que aprendre sigui realment diferent.

El curs té una durada de 3 hores que es desenvoluparan en una sola sessió a la Universitat d’Andorra, d’acord amb el calendari següent:
• Dilluns 14 de novembre, de 10.00 h a 13.00 h

Termini de preinscripció: fins al 31 d’octubre del 2022
Termini per a la formalització de la matrícula: fins al 10 de novembre del 2022

Import: L’import de la matrícula és de 150 euros. La Fundació Crèdit Andorrà finança el 20% d’aquesta quantitat de manera que cada alumne ha de pagar el 80% restant del cost de la matrícula, és a dir 120 euros. Els estudiants de formació reglada, el professorat de la Universitat d’Andorra i els Alumni tenen un descompte en la matrícula del 92,5%.
Lloc: A l’espai Preinscripció

Detalls de l'esdeveniment

Quan
Dilluns 14 de novembre, a les 10 hores
On
Universitat d'Andorra

Documentació de l'esdeveniment