Segueix-nos
novembre 28 Trastorns mentals i consum de drogues en adolescents: què ens cal saber?

El dia 28 de novembre, a les 19 hores, a la sala d’actes de l’edifici Crèdit Centre, tindrà lloc la conferència Trastorns mentals i consum de drogues en adolescents: què ens cal saber?, a càrrec de J. Antoni Ramos-Quiroga, cap del Servei de Psiquiatria de l’Hospital de la Vall d’Hebron.

Els trastorns mentals afecten entorn del 20-25% dels adolescents arreu del món. Se sap que la presència d’un d’aquests problemes de salut mental és un factor de risc per al consum de substàncies i, sobretot, per generar una addicció en el futur.

Els coneixements científics actuals indiquen que, habitualment, les drogues tenen un mecanisme d’acció en àrees del cervell que són vulnerables per la presència de trastorns mentals de base, com el trastorn per dèficit d’atenció amb hiperactivitat o els trastorns de conducta. D’altra banda, existeix una idea popular que el consum de drogues per part dels joves és molt freqüent i que cada vegada es consumeix més. Fins i tot, a vegades tenim informacions contradictòries sobre les repercussions del consum de determinades drogues com el cànnabis.

Durant la conferència es tractarà la diferència entre consum de drogues i addicció, i es donaran algunes recomanacions per als joves.

Detalls de l'esdeveniment

Quan
Dimecres 28 de novembre, a les 19 hores
On
Sala d'actes Crèdit Centre

Documentació de l'esdeveniment