Segueix-nos
La Fundació ONCA inicia les sessions formatives del Concert de Santa Cecília per l’estrena de la cantata, ‘Del roc al rock passant pel barroc’
M'agrada Imprimir

La Fundació ONCA inicia les sessions formatives del Concert de Santa Cecília per l’estrena de la cantata, ‘Del roc al rock passant pel barroc’

La Jove Orquestra Nacional de Cambra d’Andorra (Jonca), l’Institut de Música del comú d’Andorra la Vella, l’Escola de Música del comú d’Escaldes-Engordany, l’Escola Harmonia, l’Espai de Música Moderna, l’Escola Municipal de Música de la Seu d’Urgell i l’Escola de violí del departament de Cultura del comú d’Encamp, seran els protagonistes, per cinquena vegada, del tradicional Concert de Santa Cecília dirigit per Albert Gumí. Organitzada pel Govern d’Andorra i la Fundació Crèdit Andorrà, l’actuació en commemoració de la patrona de la música tindrà lloc el diumenge 25 de novembre, a les 12 h, a l’Auditori Nacional d’Andorra.

El programa està dividit en dues parts, i el divendres 19 d’octubre s’iniciaran les sessions de treball de la segona part que se centrarà en l’estrena absoluta de la cantata, Del roc al rock passant pel barroc, obra encarregada a l’autor andorrà, Iñaki Rubio amb composició musical d’Albert Gumí. La musa de la música, Euterpe, protagonitzada per l’actriu andorrana Irina Robles juntament amb els joves intèrprets,  faran viatjar al públic per diferents èpoques musicals a través de set cançons que descriuen cada període. L’encàrrec forma part dels actes de celebració dels 25 anys de la Fundació ONCA.

Les sessions de treball per preparar el concert es duran a terme en diverses jornades:

El divendres 19 d’octubre de les 18 a les 21 h, es farà el primer assaig d’orquestra i de cor amb els alumnes de les escoles de música i alguns membres de la Jonca. El dijous 25 d’octubre de 18 a 20 h serà el torn exclusivament dels alumnes que formaran part del cor. El divendres 9 i el divendres 23 de novembre, de les 18 a les 21 h, es realitzaran dos nous assajos amb les escoles. Totes les sessions seran a les instal·lacions del conservatori de la capital sota la direcció d’Albert Gumí amb la col·laboració del professorat de cada centre d’ensenyament. El dissabte 10 de novembre es realitzaran les primeres sessions de treball amb la Jonca, de 10 a 14 h i de 16 a 20 h, i diumenge 11 de novembre, de 10 a 14 h. El dissabte 24 de novembre, de 10 a 14 h, es farà la quarta sessió de treball amb la Jonca. A la tarda, de les 16 a les 20 h, s’hi afegiran les escoles de música i Irina Robles per dur a terme l’assaig general. Aquestes sessions tindran lloc a l’Auditori Nacional d’Andorra a Ordino. El diumenge 25 de novembre, de les 10.30 a les 11.15 h, tots els participants faran la darrera prova de so per estrenar el programa a les 12 h.

Per a aquesta actuació, es compta amb la col·laboració de l’Institut de Música del comú d’Andorra la Vella per a la realització dels assajos, així com amb l’ajuda del Comú de Sant Julià de Lòria (La Trapa) en la cessió dels instruments de percussió.

La Fundació ONCA agraeix la implicació dels centres musicals, així com dels seus directors i professors, que hi col·laboren amb l’objectiu d’aconseguir que aquesta cita musical sigui un nou èxit de la temporada 2018.

El dia 12 de novembre es posen a la venda les entrades a www.onca.ad, a 5 € per localitat (venda anticipada) i 8 € per localitat (dia del concert).


TEMPORADA 2018 – 25 anys

Concert de Santa Cecília 2018

Diumenge 25 de novembre · 12 h

Auditori Nacional d’Andorra

Escola de Música del comú d’Escaldes-Engordany

Escola de Violí del departament de Cultura del comú d’Encamp

Escola Harmonia

Escola Municipal de Música de la Seu d’Urgell

Espai de Música Moderna

Institut de Música del Comú d’Andorra la Vella

Jonca

Albert Gumí, director i compositor

Iñaki Rubio, autor de la cantata, Del roc al rock passant pel barroc

Irina Robles, actriu 

Jonca – Concert de celebració

Jean Sibelius (1865-1957)

Andante festivo (4’)

Carl Phillip Emmanuel Bach (1714-1788)

Simfonia en do major (9’)

Allegro assai

Andante

Allegro

Peter Heidrich (1935)

Variacions sobre Happy Birthday (10’)

Tema

Variació a l’estil de J. S. Bach

Variació a l’estil de W. A. Mozart

Variació a l’estil de L. van Beethoven

Variació a l’estil de R. Wagner

Variació a l’estil de A. Dvorák

Variació a l’estil vienès, Polca

Variació a l’estil New Orleans

Variació a l’estil Tango

Variació a l’estil hongarès-zíngar

Jonca i escoles de música 

Estrena dedicada als joves músics andorrans amb motiu del 25è aniversari de la Fundació ONCA

Música: Albert Gumí (1965)

Text: Iñaki Rubio (1974)

Narració: Irina Robles

Cantata: Del roc al rock passant pel barroc

La cançó del roc

La balada d’Orfeu

Cant goliardesc

La cançó de les perruques

Fantasia romàntica

Ritme blau

El rock de les bruixes

Tornar