Segueix-nos
Esteve Ticó, viola de la JONCA, entra a formar part de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya
M'agrada Imprimir

Esteve Ticó, viola de la JONCA, entra a formar part de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya

La Fundació ONCA, impulsada pel Govern d’Andorra i la Fundació Crèdit Andorrà, informa que el viola de la JONCA, Esteve Ticó, ha entrat a formar part de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC).

Després de preparar-se per les proves d’accés amb Anna Aldomà, cap de violes de l’ONCA, Esteve Ticó ha estat acceptat com a titular de la JONC alevins i és reserva per la JONC. Amb la JONC alevins realitzarà dos trobades, una per Nadal i una altre a l’estiu, i amb la JONC, pot participar en algun dels seus grans projectes que realitzen al llarg de tot l’any. La seva darrera participació va ser el passat 3 d’abril, amb motiu del concert final del 65è Concurs Internacional de Música Maria Canals de Barcelona, al Palau de la Música Catalana, dirigit pel titular de la JONC, Daniel Valdivieso.

La formació pedagògica de la JONC consisteix en classes individuals, sessions de treball per seccions impartides per tutors i sessions de treball simfònic amb tota l’orquestra i el director. Segons el propi Esteve Ticó, “és una experiència molt enriquidora que et permet conèixer altres sistemes de funcionament i que em donarà l’oportunitat de treballar amb tots els colors orquestrals, al ser una orquestra simfònica”.

Segons Gerard Claret, “és una excel·lent notícia ja que posa de relleu la tasca pedagògica realitzada des de l’Institut de Música del Comú d’Andorra la Vella, així com des de la JONCA. Aquestes notícies validen l’objectiu principal de la Fundació ONCA, en què els músics que formen part de les diferents activitats de la Fundació trobin una plataforma motivadora per continuar fins a la professionalització”.

Tornar