Segueix-nos
La Fundació Crèdit Andorrà organitza una conferència sobre la fibromiàlgia i el tractament multidisciplinari
M'agrada Imprimir

La Fundació Crèdit Andorrà organitza una conferència sobre la fibromiàlgia i el tractament multidisciplinari

La Fundació Crèdit Andorrà, amb la col·laboració de l’Associació de Malalts Reumàtics, Fibromiàlgics i de la Síndrome de Fatiga Crònica, organitza la conferència Fibromiàlgia i tractament multidisciplinari. La conferència serà a càrrec de Lluís Rosselló, doctor en Medicina i Cirurgia, especialista en reumatologia i cap clínic de la Unitat de Reumatologia i de l’Aparell Locomotor de l’Hospital Universitari de Santa Maria de Lleida, i Maria Josefa López, diplomada en Infermeria, referent en reumatologia i fibromiàlgia, i infermera de consultes externes de reumatologia i hospitalització.

La ponència, emmarcada en la línia ‘La salut al dia’ de la Fundació, tractarà sobre aquesta malaltia reumàtica crònica amb una incidència que va en augment i afecta el 3-4% de la població, més a les dones d’entre 30 i 50 anys. Tal com explicaran els ponents, no se’n coneix la causa ni tampoc la patogènia, però s’apunta a factors genètics, hormonals i caracterials. Durant els últims anys la comunitat científica ha revisat i acceptat els criteris per fer-ne el diagnòstic.

Els ponents parlaran també del tractament d’aquesta malaltia. Un tractament multidisciplinari en el qual hi han de participar metges d’atenció primària, reumatòlegs, psicòlegs, fisioterapeutes i personal d’infermeria, cadascú amb el seu programa específic. Amb això s’aconsegueix en bastants casos la millora de les persones afectades.

La conferència serà el dimecres 16 de maig i s’ha programat amb motiu del Dia Mundial de la Fibromiàlgia i la Síndrome de Fatiga Crònica, que se celebra el 12 de maig. L’acte tindrà lloc a les 19 h, a l’edifici Crèdit Centre (Av. Meritxell, 80, d’Andorra la Vella). L’entrada és lliure i l’aforament limitat.  

Lluís Rosselló i Maria Josefa López

Lluís Rosselló és llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona, especialista en reumatologia i doctor en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Lleida.

Actualment és metge i cap clínic de la Unitat de Reumatologia i de l’Aparell Locomotor de l’Hospital Universitari de Santa Maria de Lleida i coordinador de la Unitat de Fibromiàlgia. A més, és metge reumatòleg del Centre Mèdic Pla d’Urgell de Mollerussa.

Ha participat com a ponent en conferències i seminaris i com a metge investigador en congressos, on ha rebut importants premis i distincions. És membre de diversos comitès científics entre els quals destaca el Comitè Científic Fibromiàlgia i SFCR nomenat pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

Maria Josefa López és diplomada en Infermeria, referent en reumatologia i fibromiàlgia, i infermera de consultes externes de reumatologia i hospitalització.

Programa ‘La salut al dia’

L’acte s’emmarca en el programa ‘La salut al dia’ de la Fundació Crèdit Andorrà, una línia de treball centrada a oferir informació i formació a les persones afectades per malalties de gran impacte social i als seus familiars i cuidadors, amb l’objectiu de millorar-los la qualitat de vida i oferir-los eines per fer front al dia a dia.

En el marc d’aquest programa s’ofereixen conferències, tallers i material divulgatiu relacionats amb el càncer, l’Alzheimer, l’esclerosi múltiple, la fibromiàlgia, la síndrome de fatiga crònica, el Parkinson, les malalties mentals, la celiaquia, la diabetis, les al·lèrgies i les intoleràncies, entre d’altres.

Tornar