Segueix-nos
M'agrada Imprimir

Jan Lisiecki dona el tret de sortida a l’ORDINO CLÀSSIC

El Festival ORDINO CLÀSSIC, organitzat pel comú d’Ordino i la Fundació Crèdit Andorrà, ha arrencat aquest dissabte 8 de desembre amb un viatge musical a través de la nit. La proposta que ha ofert el pianista canadenc Jan Lisiecki a l’Auditori Nacional s’ha centrat en els nocturns, és a dir, en les composicions musicals inspirades en tot el que s’amaga quan marxa el sol. “Pensem en la nit com una cosa en calma, que potser és agradable”, ha explicat Lisiecki, però la nit també ser “turbulenta”, i venir acompanyada “d’insomni o malsons”.

Quan Lisiecki va començar a investigar sobre el tema, va veure que molts artistes s’havien inspirat en la nit, amb un gran ventall de colors i sensacions. Aquestes estan plasmades en el seu programa, amb obres dels compositors Chopin, Schumann, Ravel i Rakhmànikov. “Són compositors que m’agrada interpretar”, apuntava el pianista.

Andorra és el país número 78 en la gira de Jan Lisiecki, en la que cada any fa un centenar de concerts.El calendari també el portarà durant el mes de desembre a escenaris de Girona, Madrid i Alacant.

Tornar