Segueix-nos
La companyia Xuriach proposa un viatge fins al barroc a través de la música i la dansa
M'agrada Imprimir

La companyia Xuriach proposa un viatge fins al barroc a través de la música i la dansa

Una cinquantena de nens i nenes, acompanyats dels seus pares i amics, han gaudit aquest diumenge al matí de l’espectacle familiar ‘La Xacona i el Rigodó ara fan el ball rodó’, de la companyia catalana Xuriach, en el marc del festival ORDINO CLÀSSIC que impulsen el comú d’Ordino i la Fundació Crèdit Andorrà. El públic s’ha quedat embadalit amb una proposta en què els cinc membres de la companyia anaven vestits de l’època barroca, per intentar explicar als més petits, i a través de la dansa i la música, la influència d’aquestes arts franceses en la cultura catalana.

Els protagonistes han proposat un viatge fins al país veí del nord per aprendre i gaudir de les danses i músiques que es ballaven a la cort del rei Lluís XIV i al tornar han barrejat ambdues cultures. “Mostra com les danses que es ballaven fins a principis del segle XVIII a llocs tan populars com el clos de Barcelona o la rua de Carnaval van conviure durant uns anys amb els nous repertoris provinents de França”, ha explicat un dels directors artístics i músic de l’obra, Marc Riera.

Es tracta de la primera actuació a Andorra de la compayia Xuriach, que s’ha mostrat molt satisfeta per la rebuda i orgullosa per poder ensenyar una posada en escena propera, atractiva i divertida. La durada abreujada de les danses i el diàleg entre els intèrprets, que han esdevingut personatges, ha dibuixat un intrigant fil argumental que ha permès mantenir els més petits atrapats en l’acció.

Tornar