Segueix-nos
La flauta pren el protagonisme en el cicle ONCA Bàsic amb dues propostes que van des de l’òpera vienesa fins a la bossa nova
M'agrada Imprimir

La flauta pren el protagonisme en el cicle ONCA Bàsic amb dues propostes que van des de l’òpera vienesa fins a la bossa nova

L’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra —entitat impulsada pel Govern d’Andorra i la Fundació Crèdit Andorrà— continua el seu cicle ONCA Bàsic, un cicle d’actuacions de petit format que se celebren en espais emblemàtics del país, amb dues noves propostes que s’emmarquen en els actes de les Nits d’estiu als museus i l’Any Europeu del Patrimoni Cultural.

Per un costat, el quartet Krommer, format per la flautista Patrícia de No, el violinista Alexandre Arajol, el viola Josep Bracero i la violoncel·lista Sylvie Reverdy, interpretarà el programa Viena i l’òpera de butxaca, el dissabte 7 de juliol, a les 21 h, al Museu Casa Rull de Sispony, amb motiu de les Nits d’estiu als museus. El diumenge 8 de juliol, a les 12 h, la formació tornarà a presentar el mateix programa a l’església de Sant Antoni de la Grella de la Massana, amb motiu de l’Any Europeu del Patrimoni Cultural (aquesta última actuació estava inicialment prevista a l’antic edifici de Ràdio Andorra). El programa inclou obres de gran exigència per a la flauta, com el quartet en fa major op. 89 de Krommer, i arranjaments instrumentals d’algunes de les àries més conegudes de les òperes de Mozart.

Per un altra part, Rythmic Trio, agrupació formada pel flautista Jordi Gendra, el saxofonista Efrem Roca i el guitarrista David Sanz, interpretarà el programa A ritme de trio, el divendres 13 de juliol, a les 21 h, al Museu Nacional de l’Automòbil, també amb motiu de les Nits d’estiu als museus. El dimarts 17 de juliol, a les 20 h, repetirà el programa a l’església de Sant Bartomeu de Soldeu, amb motiu de l’Any Europeu del Patrimoni Cultural. El programa s’estructura com una conversa crossover on la música clàssica i la moderna es fusionen gràcies a un repertori inspirat en el tango, la samba, la bossa nova i algunes danses llatines com el bolero i la guaracha.

Tal com s’ha comentat, les actuacions del dia 7 i del dia 13 de juliol, s’emmarquen dins les Nits d’estiu als museus i per assistir-hi cal fer reserva prèvia al telèfon (+376) 839 760. En canvi, les actuacions del dia 8 i del dia 17 de juliol, formen part dels actes de l’Any Europeu del Patrimoni Cultural i per assistir-hi cal fer reserva prèvia al telèfon (+376) 844 141.

25a Temporada de l’ONCA – 2018

Cicle ONCA Bàsic

Any Europeu del Patrimoni  

Nits d’estiu als museus

Dissabte 7 de juliol de 2018, a les 21 h

Museu Casa Rull (Sispony)

Nits d’estiu als museus

Diumenge 8 de juliol de 2018, a les 12 h

Sant Antoni de la Grella (La Massana)

Any Europeu del Patrimoni Cultural

QUARTET KROMMER

Patrícia de No, flauta

Alexandre Arajol, violí

Josep Bracero, viola

Sylvie Réverdy, violoncel

Viena i l’òpera de butxaca

Franz Krommer (1759-1831)

Gran quartet en fa major, op. 89

Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791)

Les noces de Fígaro

Obertura

Ària de Cherubino «Voi che sapete»

Ària de Fígaro «Non piu andrai»

Don Giovanni

Ària de Don Giovanni «Là ci darem la mano»

Ària de Don Giovanni «Fin ch’an dal vino»

La flauta màgica

Ària de Papageno «Ich bin Papageno ja!»

Ària de Pamina «Ach…Ich fühl’s»

Ària de la Reina de la Nit «Der Hölle Rache»

Divendres 13 de juliol de 2018, a les 21 h

Museu Nacional de l’Automòbil (Encamp)

Nits d’estiu als museus

Dimarts 17 de juliol de 2018, a les 20 h

Sant Bartomeu de Soldeu

Any Europeu del Patrimoni Cultural

RYTHMIC TRIO

Jordi Gendra, flauta

Efrem Roca, saxos 

David Sanz, guitarra

A ritme de trio

Joseph Kreutzer (1790-1840)

Trio op. 9 núm. 3 en re major

José Lezcano (1960)

Cuban Sketches

Guaracha Nevada

Una Ventana de Estrellas (Bolero)

Miami Merengue

Astor Piazzolla (1921-1992)

Libertango

Olivier Bensa (1960)

Grand Tango

Klaus Wüsthoff (1922)

Concierto de Samba

Samba Quica

Samba Cubana

Samba Brasileira


 

Tornar