Segueix-nos
La Fundació Crèdit Andorrà comença una nova temporada d’activitats del programa d’Envelliment saludable
M'agrada Imprimir

La Fundació Crèdit Andorrà comença una nova temporada d’activitats del programa d’Envelliment saludable

• La temporada tindrà un format híbrid amb activitats presencials i formació en línia
• Les inscripcions es podran fer a partir del dia 1 de setembre únicament per telèfon al 86 80 25

La Fundació Crèdit Andorrà inicia una nova temporada del seu programa ‘Envelliment saludable’, d’activitats i formació per a persones majors de 60 anys. Aquesta edició tindrà un format híbrid que combinarà les activitats presencials i la formació en línia. La millora de la situació sanitària ha permès tornar a obrir les portes de L’espai per oferir les activitats de manera presencial, respectant totes les mesures sanitàries. Tanmateix, la Fundació Crèdit Andorrà continua apostant per la formació virtual, perquè qui ho desitgi pugui també seguir els diferents cursos i tallers des de casa a través de la plataforma de formació virtual de L’espai.

Aquesta temporada també destaca per les novetats que es presenten. En primer lloc, la Fundació Crèdit Andorrà organitzarà el concert Música per la memòria per als usuaris de L’espai. Un concert que vol ser un homenatge a la gent gran, un dels col·lectius més castigats per la crisi sanitària provocada per la Covid-19. El concert, que serà gratuït, tindrà lloc a la sala Prat del Roure i per assistir-hi caldrà reservar plaça obligatòriament, ja que l’aforament és reduït.

La proposta per aquesta edició inclou cursos sobre noves tecnologies i idiomes així com tallers preventius sobre salut, sortides a la natura i visites guiades. Una altra de les novetats és un curs d’iniciació al xinès en el qual es farà pràctica de la cal·ligrafia, s’aprendrà història antiga i contemporània de la Xina i es donarà a conèixer informació general dels costums locals. També s’ofereix una nova formació sobre el Certificat Electrònic, en la qual s’explicarà en què pot ser útil i com s’hi pot donar d’alta.

Les inscripcions es poden fer a partir del dia 1 de setembre únicament per telèfon al 86 80 25. Per seguir les formacions online en directe s’ha de tenir en compte el dia i l’hora de cada activitat i connectar-s’hi a través de la plataforma de formació virtual de L’espai, a l’adreça següent: www.fundaciocreditandorra.ad.

Programa d’activitats per a la gent gran

La Fundació Crèdit Andorrà organitza aquestes activitats amb l’objectiu de posar a disposició de les persones més grans de 60 anys eines que els permetin assolir un major benestar.

La finalitat última és que no quedin aïllades de la realitat social que els envolta i puguin gaudir dels beneficis de les noves tecnologies, així com dels nous coneixements que van sorgint en àmbits com la salut, l’economia, la història i la cultura, entre d’altres.

ACTIVITATS PRESENCIALS

• Taller de telèfon mòbil
En aquest taller es descobriran aplicacions addicionals com el correu, Internet, Maps o WhatsApp.

També s’aprendrà a descarregar jocs i altres eines que ens ofereixen els telèfons mòbils. Cada participant ha de tenir al seu abast el seu telèfon mòbil.

Del 20 de setembre al 27 d’octubre
Dilluns i dimecres
Al matí, d’11.30 a 13 h, sistema Android
A la tarda, de 17.30 a 19 h, sistema Apple

• Curs d’iniciació a la informàtica
Formació per conèixer l’ordinador, familiaritzar-se amb l’entorn de Windows i aprendre a escriure amb el processador de textos Word.

Del 21 de setembre al 28 d’octubre
Dimarts i dijous, d’11.30 a 13 h

• Curs d’ampliació a la informàtica
Millorar la utilització dels programes informàtics i descobrir les possibilitats d’Internet, des de la navegació bàsica fins a la recerca d’informació avançada.

Del 21 de setembre al 28 d’octubre
Dimarts i dijous, d’11.30 a 13 h

• Taller d’estimulació de la memòria mitjançant la informàtica
A partir de diferents aplicacions, jocs i fitxes d’exercicis des de l’ordinador s’estimularan capacitats cognitives com la memòria, l’atenció, la concentració i el càlcul, entre d’altres.

Del 21 de setembre al 16 de desembre
Dimarts i dijous, de 17.30 a 19 h

• Taller de retoc fotogràfic
Les noves tecnologies digitals han revolucionat el món de la fotografia. Aquest taller ensenya a tractar les imatges.

Del 24 de setembre al 17 de desembre
Divendres, d’11.30 a 13 h

• Curs de PowerPoint
Taller per aprendre a crear diferents presentacions amb imatges, gràfics i totes les eines de què disposa el programa.

Del 2 de novembre al 16 de desembre
Dimarts i dijous, d’11.30 a 13 h

• Les noves tecnologies de la informació i la comunicació (TIC)
Amb l’objectiu d’estar al dia dels avenços de les noves tecnologies, en aquest taller es veurà d’una manera didàctica les darreres eines que ofereix Internet per fer gestions i tràmits, comprar en línia, accedir a activitats socials i culturals, etc.

Del 3 de novembre al 15 de desembre
Dilluns i dimecres, d’11.30 a 13 h

• Taller de xarxes socials amb tauleta tàctil i telèfon mòbil
Taller per aprendre a gestionar Facebook, Twitter i Instagram des de la tauleta tàctil i el telèfon mòbil.
Del 3 de novembre al 15 de desembre
Dilluns i dimecres de 17.30 a 19 h

• Història d’Andorra
Curs sobre la història d’Andorra en general.

Del 24 de setembre al 17 de desembre
Divendres, de 9.30 a 10.30 h

• Curs de català escrit
Programa d’ensenyament de la llengua catalana, escrita, a partir d’un nivell bàsic adaptat a la gent gran. Curs organitzat amb la col·laboració del Govern d’Andorra

Del 20 de setembre al 20 de juny del 2022
Dilluns, de 15.30 a 17 h

• Curs de català oral
Programa d’ensenyament de la llengua catalana, oral, a partir d’un nivell bàsic adaptat a la gent gran. Curs organitzat amb la col·laboració del Govern d’Andorra

Del 22 de setembre al 22 de juny del 2022
Dimecres, de 9.30 a 11 h

• Curs de francès bàsic
Programa d’ensenyament de la llengua francesa a partir d’un nivell bàsic adaptat a la gent gran.

Del 21 de setembre al 21 de juny del 2022
Dimarts, de 15.30 al 17 h

• Curs d’anglès bàsic
Programa d’ensenyament de la llengua anglesa a partir d’un nivell bàsic adaptat a la gent gran.

Del 21 de setembre al 21 de juny del 2022
Dimarts, de 9.30 a 11 h

• Curs d’anglès avançat
Programa d’ensenyament de la llengua anglesa a partir d’un nivell avançat adaptat a la gent gran.

Del 23 de setembre al 23 de juny del 2022
Dijous, de 9.30 a 11 h

• Curs de xinès bàsic
Programa d’ensenyament dels orígens de la llengua i de la cultura xinesa a partir d’un nivell bàsic adaptat a la gent gran.

Del 23 de setembre al 23 de juny del 2022
Dijous, de 15.30 a 17 h

Tallers preventius sobre salut

• Sucres i edulcorants
Molts estudis han associat dietes amb alt contingut en sucres amb el risc de desenvolupar diverses malalties metabòliques, però no tots els sucres són iguals. Què cal saber sobre els edulcorants? En aquesta sessió s’exploraran d’altres alternatives saludables per endolcir i cuinar.

20 d’octubre, a les 16 h

• Com hem de tenir cura dels peus
Les malalties vasculars i la diabetis són exemples de malalties que poden causar ferides i altres trastorns a les cames i als peus que ens poden dificultar la mobilitat i provocar discapacitat. És important conèixer els factors de risc i com es pot prevenir i actuar en cas d’una lesió o ferida a les cames i als peus.

17  de novembre, a les 16 h

Visitem la natura. Rutes de senderisme guiades
Aquesta activitat guiada promou la marxa a l’aire lliure d’una manera molt planera per tal de gaudir de la natura, els paisatges i els seus elements d’interès històric i cultural tot fent una mica d’esport.

• Estany de les Abelletes
L’estany de les Abelletes es troba a la capçalera de la conca del riu del Pas de la Casa, frontera natural amb França. S’iniciarà la passejada a la base del telecadira Coll dels Isards i se seguirà per una pista forestal que remunta a la dreta del riu fins a arribar a l’estany. Tots els participants han de portar calçat, roba i bastons de muntanya.

5 d’octubre, a les 10 h

Música per la memòria
 
La Fundació Crèdit Andorrà organitza el concert Música per la memòria per als usuaris de L’espai. Una nostàlgica proposta en la qual un quintet de corda de l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra (ONCA) narrarà una història sobre l’amor i el pas del temps a través de les paraules del Bartolí i la memòria de la Dèlia, cristal·litzades en les seves cartes d’amor. El concert vol fer un sentit homenatge a la gent gran, que és qui més ha patit durant la crisi sanitària provocada per la Covid-19, i en aquest sentit proposa un programa dedicat especialment al record d’aquelles cançons que ballaven els nostres padrins quan eren joves, com Angelitos negros, Dos gardènias, Bésame mucho, El reloj, Madrecita, Mira que eres linda, entre moltes altres.

15 de setembre, a les 11.30 h
Sala Prat del Roure d’Escaldes-Engordany.

Per assistir al concert és obligatori fer reserva prèvia, trucant el telèfon 86 80 25.
Places limitades.

Tallers al Museu Carmen Thyssen
Tallers creatius dirigits amb motiu de l’exposició «Talents amb denominació d’origen: de Rigalt a Puigdengolas», una mostra centrada en el diàleg artístic entre la Col·lecció d’Art de Crèdit Andorrà i la Col·lecció Carmen Thyssen-Bornemisza. Tallers organitzats amb la col·laboració del Museu Carmen Thyssen Andorra.

• Els paisatges d’Andorra, 12 d’octubre, a les 11 h i a les 16 h

• L’art fet joia, 11 de novembre, a les 11 h i a les 16.15 h

• Quina importància té la llum en l’art?, 25 de novembre, a les 11 h i a les 16.15 h

Certificat Electrònic
El Govern d’Andorra impulsa el Certificat Electrònic amb l’objectiu de simplificar i facilitar la relació del ciutadà amb l’administració en l’espai digital. S’aposta per l’ús d’aquest certificat com a mitjà per relacionar-se de manera autenticada i jurídicament vinculant amb els diferents àmbits de l’administració pública. No obstant això, l’ús d’aquest certificat va més enllà de l’administració. Cada vegada són més les empreses privades que el fan servir en les seves relacions diàries, per la comoditat que representa poder fer tràmits en línia i signar documents electrònicament amb totes les garanties jurídiques.
En aquestes sessions es descobrirà en què pot ser útil el Certificat Electrònic i com s’hi pot donar d’alta. És obligatori assistir als dos dies de cada sessió i portar passaport o document d’identitat. Curs organitzat amb la col·laboració del Govern d’Andorra

Les diferents sessions tindran lloc a L’espai els dies:

•  1a sessió, 6 i 13 d’octubre, a les 15.30 h
•  2a sessió, 3 i 10 de novembre, a les 15.30 h
•  3a sessió, 24 de novembre i 1 de desembre, a les 15.30 h

ACTIVITATS VIRTUALS

• Taller de telèfon mòbil
En aquest taller es descobriran aplicacions addicionals com el correu, Internet, Maps o WhatsApp, i s’aprendrà a descarregar jocs i altres eines que ofereixen els telèfons mòbils.

Cada participant ha de tenir a l’abast el seu telèfon mòbil.

Del 20 de setembre al 27 d’octubre

Dilluns i dimecres
Al matí, de 10 a 11 h, sistema Android
A la tarda, de 16 a 17 h, sistema Apple

• Taller d’estimulació de la memòria mitjançant la informàtica
A partir de diferents aplicacions, jocs i fitxes d’exercicis des de l’ordinador, s’estimularan capacitats cognitives com la memòria, l’atenció, la concentració i el càlcul, entre d’altres.

Del 21 de setembre al 16 de desembre
Dimarts i dijous, de 16.30 a 17.30 h

•    Taller de retoc fotogràfic
Les noves tecnologies digitals han revolucionat el món de la fotografia. Aquest taller ensenya a tractar les imatges.

Del 24 de setembre al 17 de desembre
Divendres, de 10 a 11 h

• Curs de PowerPoint
S’aprendrà a crear diferents presentacions amb imatges, gràfics i totes les eines de què disposa el programa.

Del 2 de novembre al 16 de desembre
Dimarts i dijous, de 10 a 11 h

• Taller de xarxes socials amb tauleta tàctil i telèfon mòbil
Taller per aprendre a gestionar Facebook, Twitter i Instagram des de la tauleta tàctil i el telèfon mòbil.

Del 3 de novembre al 15 de desembre
Dilluns i dimecres, de 16 a 17 h

• Curs d’anglès intermedi
Programa d’ensenyament de la llengua anglesa a partir d’un nivell intermedi adaptat a la gent gran.

Del 23 de setembre al 23 de juny
Dijous, de 15.30 a 16.30 h

Tornar