Segueix-nos
La Fundació Crèdit Andorrà convoca noves beques de mèrit per a estudiants de postgrau a l’estranger
M'agrada Imprimir

La Fundació Crèdit Andorrà convoca noves beques de mèrit per a estudiants de postgrau a l’estranger

La Fundació Crèdit Andorrà dota un any més quatre noves beques de mèrit per a estudis de postgrau (màsters, doctorats o postdoctorats) a l’estranger destinades a estudiants universitaris. El termini d’admissió de candidatures comença avui dia 1 de març i finalitzarà el 4 de juny.

Els sol·licitants han de tenir nacionalitat andorrana o bé acreditar una residència legal i efectiva a Andorra d’un mínim de cinc anys. L’edat màxima per beneficiar-se d’aquestes beques és de 35 anys. Les bases de la convocatòria de beques, juntament amb el formulari de sol·licitud, estan a disposició dels candidats a la Fundació Crèdit Andorrà o a la web: www.fundaciocreditandorra.ad.

Les beques es poden cursar en qualsevol país del món i tindran prioritat els estudis amb titulació oficial (procés de Bolonya). La duració de la beca és d’un any per als màsters i postdoctorats, i de tres per als doctorats, prorrogable d’any en any. La dotació econòmica és de fins a 20.000 euros per a la matrícula i de 900 euros mensuals durant el curs acadèmic.

En una primera fase, una Comissió d’Avaluació formada per persones alienes a la Fundació Crèdit Andorrà estudiarà les candidatures presentades, entre les quals seleccionarà les que compleixin totes les condicions requerides. En una segona fase, es mantindran entrevistes presencials entre els membres de la Comissió d’Avaluació i els aspirants a una beca. S’avaluaran les seves aptituds, la seva personalitat, l’interès i la motivació per l’elecció dels estudis. La Fundació concedeix la beca sobre la base de la puntuació emesa per la Comissió d’Avaluació i informarà els sol·licitants, en cada fase, si ha estat superada.

Les candidatures s’han de presentar a la Fundació Crèdit Andorrà (Av. Meritxell, 80, edifici Crèdit Centre, Andorra la Vella, telèfon 88 88 80).

El programa educatiu de la Fundació Crèdit Andorrà

Des dels inicis del programa de beques l’any 1988, la Fundació Crèdit Andorrà ha concedit 197 ajuts, que representen més de 5 milions d’euros d’inversió en la formació dels joves.

La Fundació va crear aquestes beques amb el convenciment que el capital humà és fonamental per al desenvolupament de qualsevol país i societat.

És la primera de les iniciatives que va impulsar, conscient que la formació de les persones és un element essencial per al progrés –social, econòmic i cultural–. Amb l’objectiu de contribuir a crear una societat oberta i moderna com és l’Andorra actual, es va treballar des del primer moment perquè l’educació fos motor generador de l’Andorra de futur.

Aquest projecte continua sent una de les principals línies de treball, a la qual se li han sumat altres iniciatives, com per exemple la col·laboració amb la Universitat d’Andorra, amb la qual té subscrit un conveni per impulsar diversos projectes formatius. Pel que fa al camp de la recerca, conjuntament amb el Govern d’Andorra i la Barcelona Graduate School of Economics (GSE), la Fundació convoca cada dos anys el Premi Internacional Calvó Armengol, que reconeix la feina d’economistes i d’investigadors socials menors de 40 anys.

Tornar