Segueix-nos
La Fundació Crèdit Andorrà ofereix una conferència sobre les diferents etapes del càncer
M'agrada Imprimir

La Fundació Crèdit Andorrà ofereix una conferència sobre les diferents etapes del càncer

La Fundació Crèdit Andorrà organitza una conferència per tractar les diferents etapes del càncer. La ponència serà a càrrec de la doctora en Psicologia, psicooncòloga i especialista en Psicologia Clínica, Tània Estapé.

La conferència, que porta per títol Càncer: com afrontar les diferents etapes, forma part del programa La salut al dia de la Fundació Crèdit Andorrà, una línia de treball que té per objectiu oferir informació i formació a les persones afectades per malalties de gran impacte social i als seus familiars i cuidadors, amb l’objectiu de millorar-los la qualitat de vida i oferir-los eines per fer front al dia a dia.  

Estapé explicarà que en el diagnòstic, la por, la ràbia i la incredulitat, són freqüents, mentre que durant el tractament, la persona pot sentir-se aïllada del món al no treballar, ni participar de determinades activitats quotidianes. Avui en dia, moltes persones es curen, però això no impedeix que, un cop finalitzat el tractament, tinguin dificultats en la vida quotidiana, ja que el que ha passat els ha deixat por i de vegades problemes físics i/o dificultats per reintegrar-se a la vida laboral i social.

La ponent farà un recorregut pel diagnòstic, el tractament i la seva finalització, i parlarà de com seguir la vida un cop ha acabat el procés terapèutic. També donarà pautes per entendre què pot passar des del punt de vista psicològic i emocional en cadascuna de les fases descrites i com afrontar-ho.

L’acte és de portes obertes i tindrà lloc el dimecres 22 de maig, a les 19 h, a l’edifici Crèdit Centre.

Tània Estapé

Tània Estapé és doctora en Psicologia, psicooncòloga, especialista en Psicologia Clínica i psicoterapeuta acreditada.

És la directora de l’àrea psicosocial de la Fundació Fefoc, on porta a terme tasques assistencials en grup i individuals, de recerca i de docència.

És col·laboradora docent de la Universitat Oberta de Catalunya i de la Universitat Central de Catalunya. També és codirectora del Màster en psicooncologia de la Universitat de Barcelona.

Estapé va ser psicooncòloga becària en el Servei d’Oncologia de l’Hospital Clínic de Barcelona.

Ha portat a terme diversos treballs d’investigació sobre aspectes psicosocials relacionats amb el càncer en el pacient i la seva família, i sobre l’impacte d’aquesta malaltia en diverses poblacions, sobretot en la gent gran.

Ha presentat diversos treballs en congressos internacionals i ha participat en activitats docents dirigides a professionals i a la població general sobre actituds davant del càncer.

Estapé ha publicat recentment el llibre Càncer: com afrontar els tres dies essencials, en el qual fa un recorregut per les fases de diagnòstic, tractament i finalització i explica des del punt de vista psicològic i emocional cada una de les fases descrites. Ell llibre també dona pautes per afrontar-ho i inclou exemples de pacients que poden ajudar a il·lustrar millor el que s’explica.

Tornar