Segueix-nos
La Fundació Crèdit Andorrà ofereix una conferència sobre les malaties cardiovasculars
M'agrada Imprimir

La Fundació Crèdit Andorrà ofereix una conferència sobre les malaties cardiovasculars

• La ponència tindrà lloc el dimecres 9 d’octubre i anirà a càrrec del cardiòleg Ricard Ballester

• Durant la sessió, s’explicarà com prevenir les malalties cardiovasculars i com controlar els factors de risc

La Fundació Crèdit Andorrà organitza una conferència sobre la prevenció de les malalties cardiovasculars. La ponència serà a càrrec del cardiòleg Ricard Ballester.

La conferència, que porta per títol «Malalties cardiovasculars: com les podem prevenir», forma part del programa ‘La salut al dia’ de la Fundació Crèdit Andorrà, una línia de treball que té un doble objectiu, d’una banda, oferir informació i formació a les persones afectades per malalties de gran impacte social i als seus familiars i cuidadors, amb la finalitat de millorar-los la qualitat de vida i oferir-los eines per fer front al dia a dia; i de l’altra, promoure que la població del país adquireixi uns hàbits saludables a fi i efecte de prevenir certes malalties.  

Ballester explicarà que les malalties cardiovasculars són la causa més freqüent de mortalitat en els països desenvolupats. Tal com apunta el ponent, es coneixen uns factors de risc que fan que hi hagi persones més propenses a patir aquests malalties. Es classifiquen en factors no modificables, com l’edat, el sexe, la història familiar o haver patit una malaltia vascular prèviament. També hi ha factors modificables, com la dieta, el consum d’alcohol, el tabaquisme, el colesterol, la hipertensió arterial, la diabetis, la dislipèmia, l’obesitat, el sedentarisme i l’estrès.

El coneixement d’aquests factors i el seu control són bàsics per millorar la salut personal i de la nostra societat, ja que l’objectiu de la medicina ha d’estar focalitzat fonamentalment en la prevenció i en el diagnòstic precoç. Segons dades de l’Organització Mundial de la Salut, l’índex de mortalitat a causa de les malalties cardiovasculars es pot reduir en gairebé un 80% si se segueix un estil de vida saludable i es controlen aquests factors de risc.

L’acte és de portes obertes i tindrà lloc el dimecres 9 d’octubre, a les 19 h, a l’edifici Crèdit Centre.

Ricard Ballester

Ricard Ballester és llicenciat en medicina i cirurgia per la Universitat de Barcelona. Va fer l’especialitat en cardiologia, sistema MIR, al centre sanitari Vall d’Hebron de Barcelona i els cursos de doctorat a la Universitat Autònoma de Barcelona. Compta també amb un diploma europeu de Cardiologia i és membre de la Societat Espanyola i Europea de Cardiologia.

Ballester ha treballat com adjunt en el servei de Cardiologia de l’hospital Vall d’Hebron (1995-1996) i també com a adjunt de Cardiologia al Consorci Hospitalari Parc Taulí (1996-1997). Posteriorment ha exercit com a cardiòleg consultor de l’hospital de la Seu d’Urgell (2000-2002) i, des del desembre del 1997 fins a l’actualitat, ho fa a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell i a la Clínica Verge de Meritxell.

El ponent compta també amb diversos treballs i estudis publicats.

Tornar