Segueix-nos
La Fundació Crèdit Andorrà organitza una jornada dedicada a la celiaquia
M'agrada Imprimir

La Fundació Crèdit Andorrà organitza una jornada dedicada a la celiaquia

La Fundació Crèdit Andorrà, amb la col·laboració de l’Associació de Celíacs d’Andorra, organitza una jornada dedicada a la celiaquia. Amb el títol Jornada sense gluten s’oferiran diverses conferències per tractar sobre aquesta malaltia. La jornada, gratuïta i d’entrada lliure, tindrà lloc el dissabte 10 de novembre, de 10 a 13 h, a l’edifici Crèdit Centre. Aquesta iniciativa forma part del programa ‘La salut al dia’ de la Fundació Crèdit Andorrà.

En aquesta jornada es presentarà un manual per facilitar la comprensió de l’etiquetatge dels productes sense gluten, a càrrec d’Elena Mora, formadora del departament tècnic-científic de l’Associació de Celíacs de Catalunya.

A continuació, la metgessa adjunta i responsable de la Unitat de Gastroenterologia Pediàtrica del Servei de Pediatria de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus, Gemma Castillejos, oferirà la conferència Gluten… moda o realitat? En aquesta sessió es parlarà sobre la diferència entre els trastorns relacionats amb el gluten que produeixen la malaltia celíaca, la sensibilitat al gluten (o al blat) no celíaca, els quadres d’al·lèrgia alimentària i altres processos als quals s’indica la dieta exempta de gluten, sense cap base científica.

La jornada s’acabarà amb la ponència Tinc un fill celíac, i ara què?, a càrrec de Berta Jiménez, dietista i nutricionista qui ajudarà a respondre tots els dubtes i inquietuds que es presenten després d’un diagnòstic de celiaquia, com per exemple quins altres aliments més enllà de l’arròs i el blat de moro es poden consumir, com tractar el menú escolar, o què demanar en un restaurant.

La celiaquia és una malaltia inflamatòria crònica autoimmune, que indueix una intolerància permanent al gluten en persones genèticament predisposades i que afecta generalment a l’intestí prim. La causa de la celiaquia es desconeix tot i que la majoria d’indicadors apunten a la gliadina, la proteïna que es troba dins del gluten dels cereals, que actua com a disparador del sistema immunològic.

PROGRAMA ‘LA SALUT AL DIA’ DE LA FUNDACIÓ CRÈDIT ANDORRÀ

La iniciativa s’emmarca en el programa ‘La salut al dia’ de la Fundació Crèdit Andorrà, una línia de treball centrada a oferir informació i formació a les persones afectades per malalties de gran impacte social i als seus familiars i cuidadors, amb l’objectiu de millorar-los la qualitat de vida i oferir-los eines per fer front al dia a dia. Conjuntament amb les associacions d’afectats, la Fundació organitza conferències de divulgació general, tallers de formació i material divulgatiu.

Tornar