Segueix-nos
La Fundació ONCA posa a la venda les entrades del Concert de Santa Cecília i se solidaritza amb la campanya de recollida de joguines a favor de Càritas Andorrana
M'agrada Imprimir

La Fundació ONCA posa a la venda les entrades del Concert de Santa Cecília i se solidaritza amb la campanya de recollida de joguines a favor de Càritas Andorrana

La Fundació ONCA emparada pel Govern d’Andorra i la Fundació Crèdit Andorrà, posa avui a la venda les entrades del tradicional Concert de Santa Cecília, dirigit per Albert Gumí, en commemoració de la patrona de la música. L’actuació tindrà lloc el diumenge 25 de novembre, a les 12 h, a l’Auditori Nacional d’Andorra.

En aquesta ocasió i per primera vegada, la Fundació ONCA s’uneix a la campanya de recollida de joguines a favor de Càritas Andorrana, organitzada pel programa de RNA “Això ja no va a missa”.

La Jove Orquestra Nacional de Cambra d’Andorra (Jonca), l’Institut de Música del Comú d’Andorra la Vella, l’Escola de Música del Comú d’Escaldes-Engordany, l’Escola Harmonia, l’Espai de Música Moderna, l’Escola Municipal de Música de la Seu d’Urgell i l’Escola de violí del Departament de Cultura del Comú d’Encamp, seran els protagonistes, per cinquena vegada, d’una de les actuacions més emblemàtiques i populars de la temporada. 

El programa se centrarà en l’estrena absoluta de la cantata “Del roc al rock passant pel barroc”, obra encarregada a l’autor andorrà, Iñaki Rubio i que compta amb la composició musical d’Albert Gumí.

La musa de la música, Euterpe, protagonitzada per l’actriu andorrana Irina Robles, juntament amb els joves intèrprets, faran viatjar el públic per diferents èpoques musicals a través de set cançons que descriuen cada període. L’encàrrec forma part dels actes de celebració dels vint-i-cinc anys de la Fundació ONCA.

Amb motiu de la 26a campanya de recollida de joguines a favor de Càritas Andorrana, la Fundació ONCA convida al públic a portar una joguina nova sense embolicar (0-16 anys) el dia del concert a l’Auditori Nacional d’Andorra.

Les sessions de treball, que es van iniciar el passat 19 d’octubre, van continuar el cap de setmana del 9 de novembre i finalitzaran, a la Llacuna, el proper 23 de novembre,

de 18 a 21 h, en què es realitzarà el darrer assaig amb les escoles, sota la direcció d’Albert Gumí, i amb la col·laboració del professorat de cada centre d’ensenyament. El dissabte 24 de novembre, de 10 a 14 h, es farà la quarta sessió de treball amb la Jonca. A la tarda, de 16 a 20 h, s’hi afegiran les escoles de música i Irina Robles, per dur a terme l’assaig general. Aquestes sessions tindran lloc a l’Auditori Nacional d’Andorra a Ordino. El diumenge 25 de novembre, de 10.30 a 11.15 h, tots els participants faran la darrera prova de so, per estrenar el programa a les 12 h.

Per a aquesta actuació, es compta amb la col·laboració de l’Institut de Música del Comú d’Andorra la Vella, per a la realització dels assajos, així com amb l’ajuda del Comú de Sant Julià de Lòria (La Trapa), en la cessió dels instruments de percussió.

La Fundació ONCA agraeix la implicació dels centres musicals, així com dels seus directors i professors, que hi col·laboren amb l’objectiu d’aconseguir que aquesta cita musical sigui un nou èxit de la temporada 2018.

TEMPORADA 2018 – 25 anys

Concert de Santa Cecília 2018

Diumenge 25 de novembre · 12 h

Auditori Nacional d’Andorra

Venda d’entrades a partir del 12/05/18 a www.onca.ad

Per a més informació: telèfon 88 88 80

Escola de Música del Comú d’Escaldes-Engordany

Escola de Violí del Departament de Cultura del Comú d’Encamp

Escola Harmonia

Escola Municipal de Música de la Seu d’Urgell

Espai de Música Moderna

Institut de Música del Comú d’Andorra la Vella

Jonca

Albert Gumí, director i compositor

Iñaki Rubio, autor de la cantata “Del roc al rock passant pel Barroc”

Irina Robles, actriu 

Jonca – Concert de celebració

Jean Sibelius (1865-1957)

Andante festivo

Carl Phillip Emmanuel Bach (1714-1788)

Simfonia en do major

Allegro assai – Andante – Allegro

Peter Heidrich (1935)

Variacions sobre Happy Birthday

Tema – Variació a l’estil de J. S. Bach – Variació a l’estil de W. A. Mozart – Variació a l’estil de L. van Beethoven – Variació a l’estil de R. Wagner – Variació a l’estil d’A. Dvorák – Variació a l’estil vienès, polca – Variació a l’estil New Orleans – Variació a l’estil tango – Variació a l’estil hongarès-zíngar

Jonca i escoles de música

Música d’Albert Gumí (1965), textos d’Iñaki Rubio (1974)

Cantata: Del roc al rock passant pel barroc

La cançó del roc – La balada d’Orfeu – Cant goliardesc – La cançó de les perruques – Fantasia romàntica – Ritme blau – El rock de les bruixes

Albert Gumí, direcció

Irina Robles, narració

Estrena dedicada als joves músics andorrans amb motiu del 25è aniversari de la Fundació ONCA.

 

 

Tornar