Segueix-nos
La guitarra de Font i la flauta de Downes diverteixen el públic de Cal Pal
M'agrada Imprimir

La guitarra de Font i la flauta de Downes diverteixen el públic de Cal Pal

David Font (guitarra) i Elisabeth Downes (flauta), han ofert aquest dimecres als jardins exteriors de Cal Pal de la Cortinada una vetllada de diversió a través de la música. El duet, anomenat Duo Divertimento, ha tocat un repertori de peces de grans compositors (i algunes d’anònimes però ben conegudes), que han anat des de l’Edat Mitjana fins al segle XX, per fer passar una bona estona al públic assistent però també a ells mateixos. Durant el concert s’han pogut escoltar peces de compositors tan variats com Mauro Giuliani, Claude Debussy, Malcom Arnold o Francis Poulenc. També s’ha volgut donar un contrapunt a tant “divertiment” amb propostes del compositor occità Gabriel Fauré, “tristes i doloroses”.

Els temes per a duets de flauta i guitarra, ha afegit Font, van començar a sorgir durant el classicisme i “van funcionar tan bé” que molts grans compositors van decidir també escriure peces reservades per a aquests dos instruments. Un fet que va ser una “sort” per a la guitarra clàssica, ja que va permetre als seus músics poder tocar temes de grans mestres de la història. “D’altra manera no hauríem tingut l’oportunitat”, ha afegit el guitarrista.

Font i Downes s’han unit en duo aquest mateix any i només havien actuat una vegada abans: el 23 de juny a l’església Sant Joan de Sispony. Per a ells, Cal Pal ha estat tota una descoberta.

El concert s’emmarca en el cicle Nits Obertes d’Ordino i en la setena edició del cicle ONCA Bàsic, actuacions de petit format, amb tretze concerts protagonitzats per músics majoritàriament andorrans o residents al país. Està organitzat per la Fundació ONCA -entitat impulsada pel Govern d’Andorra i la Fundació Crèdit Andorrà.

Tornar