Segueix-nos
Les Crèdit Andorrà GSeries 2019 es presenten amb grans perspectives
M'agrada Imprimir

Les Crèdit Andorrà GSeries 2019 es presenten amb grans perspectives

La presentació de les Crèdit Andorrà GSeries 2019 que, per tercer any consecutiu, comptarà amb el suport de l’entitat bancària andorrana, s’ha fet aquest dimarts, 11 de desembre. L’acte ha estat presidit per Joan R. Mas (director de Comunicació Corporativa, Màrqueting i Transformació Digital Clients de Crèdit Andorrà), Àlex Bercianos (responsable d’organització de les Crèdit Andorrà GSeries i director del Circuit d’Andorra – Pas de la Casa) i Albert Llovera (pilot andorrà).

Mas ha fet la introducció de la presentació posant l’accent en el suport que dóna l’entitat que representa tant a l’esport en general com en concret a les Crèdit Andorrà GSeries, un campionat que uneix dues de les icones que acompanyen a Andorra, la neu i l’automobilisme. Aquestes han estat les seves paraules: “Estem molt satisfets de seguir col·laborant perquè les Crèdit Andorrà GSeries suposen un reforç amb els acords que tenim amb l’Automòbil Club d’Andorra. Aquest campionat és un exemple d’iniciativa que ajuda al país a posicionar-se internacionalment. Andorra ha destacat sempre per organitzar esdeveniments al més alt nivell i les Crèdit Andorrà GSeries en són un bon exemple. Animo a tota Andorra en general a gaudir de les competicions que es faran en el Circuit d’Andorra”.

Mas ha cedit paraula a Bercianos que ha fet un exhaustiu repàs a totes les novetats que presenten tant les instal·lacions que dirigeix com de la 14a edició de certamen que es disputa sobre la pista de gel del Circuit d’Andorra. Abans ha comentat sentir-se molt satisfet d’haver renovat l’acord amb Crèdit Andorrà. Ha començat confirmant el calendari de les Crèdit Andorrà GSeries 2019: Seran 5 els meetings del calendari, que es disputaran en el decurs dels dos primers mesos del 2019. En concret, els dies 12-13 i 26-27 de gener, 2-3, 16-17 i 23-24 de febrer, són les dates en les quals es disputaran les competicions.

L’ampliació del nombre de categories (de 2 a 5) ha comportat un canvi en els horaris en els caps de setmana de competició esmentats. Aquesta era l’explicació de Bercianos sobre aquest tema: “En primer lloc, ens vam plantejar acollir a un major nombre de vehicles en els esdeveniments de la present temporada. Així doncs, a les habituals categories GS (Prototips G i Turismes G) i GS2 (monoplaces GIAND), vam optar per recuperar les 2 Rodes Motrius, que tan bona acollida va tenir en passades edicions entre els pilots andorrans, a més de dues noves especialitats Car Cross i Side by Side, que per les seves característiques poden donar un excel·lent espectacle sobre gel”. Sobre els horaris afegia: “És evident que, amb l’ampliació de categories, calia fer un canvi en els horaris. Així doncs, s’ha previst que les categories GS i GS2 mantinguin un timing molt similar al de la passada edició, mentre que les 2RM es correran els dissabtes a la tarda. La jornada del diumenge, fins al migdia, quedarà reservada a les dues categories que debutaran aquesta temporada”.

A l’edició anterior les Crèdit Andorrà GSeries es van emetre per 14 canals de 111 països, arribant a un total de 600.000 persones que van veure les imatges dels vehicles competint sobre gel en la pista més alta d’Europa.

Bercianos també ha comentat que, a pesar que les proves es disputaran en el mateix escenari, abans de cadascuna d’elles es donarà informació detallada de possibles variants que es puguin fer, perquè la competició sigui encara més espectacular. Així, apuntava algun detall: “Normalment en edicions anteriors algun dels meetings es feia en sentit invers a l’habitual o amb diferents variants de la pista i la idea és que aquesta tradició es mantingui, fins i tot amb la possibilitat d’establir alguna variant nova”.

A la recta final de la seva intervenció, Bercianos ha animat a tots els presents a visitar les noves estructures de l’escenari andorrà: “Pensant en la comoditat dels que venen a competir al circuit, s’han fet 9 boxs nous. A més els organitzadors tindran a la seva disposició l’edifici que podríem qualificar d’emblemàtic de la instal·lació. Estic convençut que a nivell d’imatge aquesta nova infraestructura ens donarà molt”.

El carismàtic pilot andorrà, Albert Llovera s’ha mostrat encantat d’encarar una nova temporada de les Crèdit Andorrà GSeries, aquestes han estat les seves paraules: “Felicito al Circuit d’Andorra i a l’ACA per l’excel·lent treball que han fet per tenir unes instal·lacions de primer nivell. Vaig córrer el campionat l’any passat per recuperar-me de les intervencions sofertes a les meves mans i la veritat és que el resultat va ser immillorable”.

“El meu gran somni sempre havia estat córrer el Ral·li de Suècia, però mai em van deixar. Estar en les GSeries em permet tenir sensacions molt semblants encara que més d’acord amb les meves possibilitats”. Ha continuat animant als pilots a estar en el certamen de gel com a posada a punt de preparació pensant en la temporada següent: “Penso que és la millor manera de fer mans i mantenir-se en forma durant l’hivern. A mi particularment em va molt bé, ja que el Rallycross és una especialitat que també es disputa a l’sprint. A més és molt divertit”.

L’acte s’ha tancat desitjant molta sort a organitzadors i equips que disputin les Crèdit Andorrà GSeries 2019, perquè la competició es pugui disputar en les millors condicions.

Tornar