Segueix-nos
L’ONCA actua per primera vegada a la Sagrada Família
M'agrada Imprimir

L’ONCA actua per primera vegada a la Sagrada Família

L’ONCA –entitat impulsada pel Govern d’Andorra i la Fundació Crèdit Andorrà– oferirà juntament amb el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana i sota la direcció de Xavier Puig, el concert titulat Rituals, fronteres espirituals a la Sagrada Família. Es duran a terme dues actuacions el divendres 29 de novembre, a les vuit del vespre amb motiu del 75è aniversari de Càritas i el dissabte 30 de novembre, a les cinc de la tarda, amb motiu del concert de Nadal de la basílica.

El programa es va estrenar el passat 26 de gener en el marc d’Ordino Clàssic, repetint-se l’endemà a la sala gran del Palau de la Música Catalana. El proper diumenge 27 d’octubre a les set de la tarda, es presentarà al Teatre Auditori de Sant Cugat, amb motiu del conveni de col·laboració amb el teatre vallesà.

El programa estableix un diàleg diacrònic entre la música de Bach i Pärt utilitzant el ritu com a eix temàtic. Tal com expliquen els ideòlegs del projecte, “un ritu és una pràctica de caràcter sagrat o simbòlic practicada per un col·lectiu determinat. Malgrat això, les societats occidentals continuen associant el terme majoritàriament a les cerimònies religioses. En qualsevol cas, més enllà de les creences, ningú pot negar que la religió ha estat una important font d’inspiració artística durant segles d’història. Justament, el programa del concert que es proposa inclou obres que han transcendit la seva funció ritual i s’han convertit en exemples de la recerca dels límits entre l’espiritualitat i la bellesa. Tant la cantata de Johann Sebastian Bach Christ lag in Todesbanden, com el Te Deum d’Arvo Pärt, tot i ser obres escrites en èpoques i contextos ben diferents, tenen la voluntat de traspassar la frontera que existeix entre l’humà i el diví”.

El programa que s’interpretarà a la Sagrada Família, incorpora algunes nadales.

Tornar