Segueix-nos
L’ONCA dona la benvinguda a l’estiu des de Montserrat
M'agrada Imprimir

L’ONCA dona la benvinguda a l’estiu des de Montserrat

L’ONCA, el patronat de la qual està format pel Govern d’Andorra i la Fundació Crèdit Andorrà, actuarà en el IX Festival Internacional d’Orgue de Montserrat, acompanyada del jove organista Joan Seguí. Un concert que tindrà lloc el proper dissabte 22 de juny, a les 21 h, a la Basílica de Santa Maria de Montserrat.

Segons el Pare Jordi-Agustí Piqué i l’organista Miquel González, responsables artístics del festival, “un dels objectius del Festival Internacional d’Orgue de Montserrat (FIOM) és oferir una oportunitat als joves músics que destaquen pel seu talent, així com per la maduresa i musicalitat de les seves interpretacions”. El FIOM 2019 s’inaugura el dissabte 22 de juny, amb el concert titulat Vivaldi a Montserrat, en el què l’antic escolà de l’abadia, Joan Seguí, acompanyat de l’ONCA, i sota la direcció de Gerard Claret, presentaran alguns dels concerts per a orgue d’Antonio Vivaldi.

El programa inclourà dos concerts de Vivaldi per a violí i orgue, el Concert en do menor RV 766 i el Concert en re menor RV 541, en els quals actuaran de solistes Seguí i Claret. A més, per convidar al públic a donar la benvinguda a l’estiu, Claret també interpretarà el concerts “La primavera” i “L’estiu” de les Quatre estacions del mateix autor. Seguí completarà el programa amb el Concert per a orgue en la menor BWV 593 de Johann Sebastian Bach, una transcripció per a orgue sol del Concert per a dos violins en la menor RV 522 de Vivaldi.

El concert és d’entrada lliure i es podrà seguir en directe a través de Montserrat Ràdio i TV (www.montserratcomunicacio.cat). També s’emetrà a través dels diferents canals de televisió de la Xarxa de Comunicació Local.

Joan Seguí Mercadal

Nascut a Barcelona el 1996, inicia els seus estudis musicals als 5 anys, estudiant piano sota el mestratge de Rafael Vargas i Cristina Morales. El 2005 entra a formar part de l’Escolania de Montserrat, on va estudiar orgue amb Eduard Vila-Perarnau i Vicenç Prunés, a més d’iniciar els seus estudis de violí i cant coral. Durant la seva estada a l’Escolania, acompanyà el cor com a organista, tant a Montserrat com arreu d’Europa.

Ha cursat els estudis de Grau Professional de piano i orgue al Conservatori del Liceu amb els professors Benjamí Santacana i Josep M. Mas Bonet respectivament. Ha participat en classes magistrals d’orgue, baix continu i improvisació a càrrec de Montserrat Torrent, Ludger Lohman, Jurgen Essl, Jürgen Kursawa, Naji Hakim, Bernhard Leonardy, Monica Melcova, Roberto Fresco, Michel Bouvard i Luca Scandali entre altres.

Des del 2018 és graduat per l’Escola Superior de Música de Catalunya amb Matrícula d’Honor (on ha estudiat amb els mestres Óscar Candendo i Juan de la Rubia) i en col·laboració amb la Universität der Künste Berlin (on ha estat deixeble de Paolo Crivellaro). Combina la seva formació d’organista amb la de continuista, a mà de professors com Luca Guglielmi, Mara Galassi o Arno Schneider. Actualment cursa el Màster en Orgue a la Hochschule für Musik und Dartellende Kunst Stuttgart amb el Dr. Ludger Lohmann.

Ha realitzat concerts d’orgue en solitari a Espanya i Alemanya. Ha col·laborat amb el clave i l’orgue amb diverses orquestres, cors i consorts (Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya [OBC], Cor de Cambra del Palau de la Música, Orfeó Català, Cor de la Diputació de Girona, In Nomine, Orquestra de Cambra de Granollers, Orquestra de Cambra Illa de Menorca). Ha enregistrat per Catalunya Música, la Unió Europea de Radiodifusió i la discogràfica «La mà de Guido». Puntualment acompanya el cor Francesc Valls al Temple de la Sagrada Família com a organista assistent en les celebracions litúrgiques.

L’octubre de 2018 va rebre el 1r Premi del Cicle-Concurs “El Primer Palau” i el Premi de Catalunya Música, per la seva interpretació de la Fantasia i Fuga sobre el coral “Ad nos, ad salutarem undam”, de Franz Liszt, al Palau de la Música Catalana. Altres reconeixements inclouen el 1r Premi del III Concurso Nacional de Jóvenes Organistas “Ioannes Baptista Cabanilles” (2016), el Premi Internacional “Andrés Segovia – José Miguel Ruiz Morales” (2016), el 2n Premi de la “Joseph Gabler Wettweberb” a la “2017 International Summer Academy of Music” (Ochsenhausen, Alemanya), o la beca «Joves Promeses» de la música que atorga la Fundació de Música Ferrer-Salat (2013).

IX Festival Internacional Orgue de Montserrat

Dissabte 22 de juny · 21 h

Gerard Claret, concertino director i violí solista

Joan Seguí Mercadal, orgue solista

Jordi Reguant, clavecí

Entrada lliure

Antonio Vivaldi (1678-1741)

Concert per a violí i orgue en do menor RV 766

Concert núm. 1 en mi major RV 269, «La primavera»

Concert en la menor RV 522 (versió per a orgue sol de Johann Sebastian Bach)

Concert núm. 2 en sol menor RV 315, «L’estiu»

Concert per a violí i orgue en re menor RV 541

Per a més informació Festival Internacional d’Orgue de Montserrat:

https://drive.google.com/open?id=1lPPbSEiVnd3DIgFnLYQmftAtgwRIW_Jz

Tornar