Segueix-nos
L’ONCA inicia la 27a temporada amb el Cicle Paisatges
M'agrada Imprimir

L’ONCA inicia la 27a temporada amb el Cicle Paisatges

L’ONCA —formació impulsada pel Govern d’Andorra i la Fundació Crèdit Andorrà— inicia la 27a Temporada amb el cicle Paisatges i el programa titulat La vall de Sorteny, paisatges que inspiren suites per a cordes, interpretat per l’ONCA, sota la direcció de Gerard, un concert que compta amb la projecció d’imatges del fotògraf andorrà, Isidre Escorihuela.

Homenatjant la singularitat del territori andorrà, la formació andorrana presenta un nou cicle format per tres concerts temàtics que evidencien, en aquesta ocasió, la riquesa del patrimoni natural i paisatgístic d’Andorra. Així doncs, cada programa descriurà un espai natural del Principat, que se sonoritzarà mitjançant una idea estètica i s’il·lustrarà amb fotografies.

L’estrena del programa La vall de Sorteny, paisatges que inspiren suites per a cordes serà el dissabte 18 de gener, a les 20.30 h, al Teatre Comunal d’Andorra la Vella, i es presentarà al Palau de la Música Catalana el dijous 23 de gener, a les 20 h, al Petit Palau.

Segons Gerard Claret, “és un programa dedicat a compositors romàntics que s’han inspirat en la música popular i els paisatges sonors rurals per a crear obres clàssiques de gran poder descriptiu”.

Isidre Escorihuela ha cedit dinou imatges de la seva col·lecció Mort sobre blanc que segons l’autor, «reflecteix la “mort” que pateix la vall i en concret els arbres i les plantes a l’hivern. El projecte en global vol tancar el cercle de les quatre estacions, però les més intenses són la tardor i l’hivern, ja que per a mi són els millors períodes de l’any a nivell vital i personal».

El concert de dissabte 18 de gener és d’entrada lliure fins a omplir l’aforament disponible i compta amb la col·laboració del Comú d’Andorra la Vella. Per a més informació, telèfon 88 88 80.

Les entrades per als concerts del XVI Cicle estan a la venda a les taquilles del Palau de la Música Catalana i a www.palaumusica.cat, a un preu de 12 € per concert.

La segona cita, Les valls del Comapedrosa, se celebrarà el dijous 6 i el dissabte 8 de febrer, al Palau i a la Sala Prat del Roure d’Escaldes-Engordany, respectivament, i serà dirigida per primera vegada, pel clavecinista Dani Espasa, director del reconegut grup de música antiga Vespres d’Arnadí. En aquesta ocasió, Jaume Riba serà l’encarregat d’il·lustrar amb les seves fotografies, el paisatge escollit. 

El darrer concert del Cicle Paisatges, serà el dijous 7 de maig al Palau i el dissabte 9 de maig, a l’Auditori Nacional d’Andorra a Ordino, amb el programa titulat La vall del Madriu-Perafita-Claror. Per segon any consecutiu, l’ONCA serà liderada per Vera Martínez i compartirà la part solista amb Jonathan Brown, tots dos membres del Quartet Casals, violí i viola, respectivament. El programa musical estarà acompanyat d’imatges d’Àlex Tena, fotografies escollides per homenatjar un dels paisatges més importants del nostre país.

Dissabte 18 de gener, a les 20.30 h

Teatre Comunal d’Andorra la Vella

Dijous 23 de gener, a les 20 h

Petit Palau

La vall de Sorteny

Paisatges que inspiren, suites per a cordes

ONCA & Gerard Claret

Gerard Claret, concertino director

Ricard Lamote de Grignon: Suite “A l’antiga”

Vaughan Williams: Suite “Charterhouse”

Edvard Grieg: Suite “Holberg”, op. 40

John Rutter: Suite per a corda

Dijous 6 de febrer, a les 20 h

Petit Palau

Dissabte 8 de febrer, a les 20.30 h

Sala Prat del Roure d’Escaldes-Engordany

Les valls del Comapedrosa

Els paisatges sonors del clavecí de Bach i Gerhard

ONCA & Dani Espasa

Dani Espasa, clavecí i director

Antonio Vivaldi: Obertura de “L’Olimpiade”, RV 725

Robert Gerhard: Concert per a clavicèmbal, corda i percussió

Johann Sebastian Bach: Concert per a clavicèmbal en la major, BWV 1055

Henryk Górecki: Concert per a clavicèmbal i corda, op. 40

Dijous 7 de maig, a les 20 h

Petit Palau

Dissabte 9 de maig, a les 20.30 h

Auditori Nacional d’Andorra a Ordino

La vall del Madriu-Perafita-Claror 

Contrastos, paisatges i colors amb la Concertant de Mozart i la Fúnebre de Haydn

ONCA & Vera Martínez

Jonathan Brown, viola solista

Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra

Vera Martínez, solista i concertino directora

Wolfgang Amadeus Mozart: Simfonia concertant per a violí i viola, K 364

Joseph Haydn: Simfonia en mi menor “Fúnebre”, Hob. I:44

Tornar