La Fundació Crèdit Andorrà ha ofert aquest dijous 23 de maig a L’espai un taller sobre com fer una compra saludable que ha anat a càrrec de la dietista Marta Pons. L’experta ha incidit en el fet que “per menjar bé cal comprar bé”. Alguns dels consells que ha donat a la desena de persones assistents han estat fer una llista de la compra pels diferents grups d’aliments (fruita, verdura…), no anar a compra amb gana i, sobretot, saber “què anem a buscar i ser crítics” amb els productes que s’ofereixen.
Pons ha explicat que normalment a Andorra se sol fer la compra en supermercats i que cal, per tant, ser conscients de les diferents estratègies que fan servir “perquè la gent compri”. És necessari, segons ha afegit, saber-les per ser crític amb aquestes pràctiques i no caure en el parany, i acabar comprant el que no es volia comprar. Així, per exemple, ha explicat que solen posar la fleca a l’entrada perquè amb l’olor la gent se senti atreta i se li obri la gana. A més, solen col·locar els productes més cars i més atractius a l’alçada dels ulls, a la part central de les prestatgeries, per fer que la mirada se centri en aquests i els acabem comprant. A més, cal tenir en compte la música i la il·luminació, que també inciten al consum. Una altre dels punts que aprofiten aquestes grans superfícies, ha emfasitzat Pons, és col·locar els productes bàsics al final, de tal manera que per anar-los a buscar calgui recórrer tot el supermercat.
El taller s’emmarcava dins el programa Envelliment saludable, de la Fundació Crèdit Andorrà.