Segueix-nos
M'agrada Imprimir

Més de 180 joves intèrprets seran els protagonistes del Concert de Santa Cecília

La Jove Orquestra Nacional de Cambra d’Andorra (Jonca), l’Institut de Música del Comú d’Andorra la Vella, l’Escola de Música del Comú d’Escaldes-Engordany, l’Escola de Música de les Valls del Nord, l’Escola Harmonia, l’Espai de Música Moderna, l’Escola Municipal de Música de la Seu d’Urgell i l’Escola de violí del departament de Cultura del Comú d’Encamp, seran els protagonistes, per quarta vegada, del tradicional Concert de Santa Cecília dirigit per Albert Gumí. Organitzada pel Govern d’Andorra i la Fundació Crèdit Andorrà, l’actuació en commemoració de la patrona de la música tindrà lloc el diumenge 19 de novembre, a les 12 hores, a l’Auditori Nacional d’Andorra.

Albert Gumí, director convidat i artífex de la proposta de programa, Un menú de degustació musical, serà l’encarregat de preparar els intèrprets per oferir el segon concert participatiu de la temporada 2017. Alfons Casal serà l’encarregat de la narració de la segona part del concert.

La primera part, plantejada com un menú culinari elaborat amb plats de diferents consistències musicals i protagonitzada per la Jonca, estarà formada per una orquestra de trenta-quatre músics amb 7 violins primers, 8 violins segons, 5 violes, 4 violoncels, 2 contrabaixos, 3 flautes, 2 clarinets i 1 percussionista. Marcel Estornell, trompetista professional, col·laborarà amb la jove formació. S’interpretaran obres de Mouret, Clarke, Mozart, Williams, Boccherini i Debussy amb arranjament d’Albert Gumí.

La segona part del concert serà protagonitzada pels joves intèrprets de les escoles de música juntament amb la Jonca, que presentaran tot un seguit de sabors musicals exòtics, servits a través d’un recull de cançons tradicionals de diferents parts del món. La formació orquestral comptarà amb 112 instrumentistes repartits amb 48 cordes, 5 flautes, 3 clarinets, 2 saxofons, 7 acordions, 16 guitarres, 6 trompetes, 3 percussionistes, 7 pianistes, 9 metal·lòfons, 3 guitarres i 1 baix elèctric. Per primera vegada, també participaran 3 trombons a la secció de metalls. Una setantena de veus seran les protagonistes de la cantata.

El cap de setmana, la producció encara la recta final amb la realització dels assajos programats: el divendres 17 de novembre, de les 18 a les 21 hores, serà el torn dels alumnes de les escoles de música i part de la Jonca. Aquest assaig serà a les instal·lacions del conservatori de la capital sota la direcció d’Albert Gumí. El dissabte 18 de novembre, de 10 a 14 hores, es farà la quarta sessió de treball amb la Jonca. A la tarda, de les 16 a les 20 hores, s’hi afegiran les escoles de música i Alfons Casal per dur a terme l’assaig general. Aquestes sessions tindran lloc a l’Auditori Nacional d’Andorra a Ordino. El diumenge 19 de novembre, de les 10.30 a les 11.15 hores, tots els participants faran la darrera prova de so per estrenar el programa a les 12 hores.

La Fundació ONCA compta amb la col·laboració de l’Institut de Música del Comú d’Andorra la Vella per fer els assajos, i amb l’ajuda del Comú de Sant Julià de Lòria (La Trapa) en la cessió dels instruments de percussió.

El concert tindrà una durada d’una hora sense interrupcions.

La Fundació ONCA agraeix la implicació dels centres musicals, així com dels seus directors i professors, que hi col·laboren amb l’objectiu d’aconseguir que aquesta cita musical sigui un nou èxit del calendari musical 2017.

Les entrades estan a la venda a www.onca.ad, a 5 euros per localitat (venda anticipada) i 8 euros per localitat (dia del concert).

24a Temporada de l’ONCA – 2017

CONCERT DE SANTA CECÍLIA

Diumenge 19 de novembre de 2017, a les 12 hores

Auditori Nacional d’Andorra

UN MENÚ DE DEGUSTACIÓ MUSICAL

Albert Gumí, director

Alfons Casal, text i narració 

Escola de Música del Comú d’Escaldes-Engordany

Escola de Música de les Valls del Nord

Escola de violí del Departament de Cultura del Comú d’Encamp

Escola Harmonia

Escola Municipal de Música de la Seu d’Urgell

Espai de Música Moderna

Institut de Música del Comú d’Andorra la Vella

Jonca

PROGRAMA

Jonca

Obertura per un àpat reial

Jean-Joseph Mouret (1682-1738) – Fanfare pour les soupers du Roy

Jeremiah Clarke (1674-1707) – The Prince of Denmark’s March

Trompeta solista: Marcel Estornell

Primer plat

W. A. Mozart (1756-1759) – Allegro moderato de la Simfonia en la major núm. 14, KV 114

Sorbet

Ralph Vaughan Williams (1872-1958) – Rhosymedre

Segon plat

Luigi Boccherini (1743-1805) – Finale de la Simfonia op. 12 núm. 4, «La casa del diavolo»

Postres

Claude Debussy (1862-1918) – Golliwogg’s cakewalk de Children’s corner – (arr. Albert Gumí)

Jonca i escoles de música

Plats musicals típics dels cinc continents

Cançó maori de Nova Zelanda (Oceania) – Tutira mai

Cançó de Ghana (Àfrica) – Kokoleoko

Cançó de Ghana (Àfrica) – Tue-Tue

Cançó dels sami de Lapònia (Europa) – Sarahka viina (veu solista, Imma Romero)

Cançó xinesa (Àsia) – Molihua

Cançó del Piemont (Europa) – Guarda la luna

 


Tornar