Segueix-nos
M'agrada Imprimir

Més de 180 músics protagonitzen el Concert de Santa Cecília amb les entrades exhaurides

La Jove Orquestra Nacional de Cambra d’Andorra (Jonca), l’Institut de Música del comú d’Andorra la Vella, l’Escola de Música del comú d’Escaldes-Engordany, l’Escola de Música de les Valls del Nord, l’Escola Harmonia, l’Espai de Música Moderna, l’Escola Municipal de Música de la Seu d’Urgell i l’Escola de violí del departament de Cultura del Comú d’Encamp, han estat aquest diumenge 19 de novembre, els protagonistes, per quarta vegada, del tradicional Concert de Santa Cecília dirigit per Albert Gumí. En total, uns 180 intèrprets han tirat endavant el concert en commemoració de la patrona de la música i que ha exhaurit les entrades.

Aprofitant que la setmana passada es va celebrar la Mostra Gastronòmica d’Andorra, el director musical, Albert Gumí, ha presentat el programa del concert com Un menú de degustació musical‘, amb una primera part clàssica i una segona més exòtica i explosiva, amb un repertori de cançons d’arreu del món. “Al principi sobre de l’escenari tenim els joves del país que tenen més anys, entre 15 i 25, i que fan un treball de música clàssica molt especialitzat, en la segona part entren a escena els nens més petits del país i creiem que la seva formació pedagògica, poder-los oferir el fet de tastar sons musicals d’altres cultures, ha estat molt enriquidor per a ells”, ha ressaltat Gumí.

En relació a la preparació de l’espectacle, Gumí ha destacat que es comença a gestar més de mig any abans de la data de celebració. “És realment un repte molt progressiu, però creiem que és molt enriquidor perquè en un concert el procés creatiu i de preparació és molt important”, ha destacat. El director musical també ha explicat que la segona part del concert tots els intèrprets que hi han participat són genuïns del país. L’actuació ha durat, aproximadament, una hora i quart i ha estat organitzat i impulsat pel Govern i la Fundació Crèdit Andorrà.

Pel que fa al repertori en concret i la participació d’instruments, la primera part, plantejada com un menú culinari elaborat amb plats de diferents consistències musicals i protagonitzada per la Jonca, ha estat formada per una orquestra de 34 músics amb 7 violins primers, 8 violins segons, 5 violes, 4 violoncels, 2 contrabaixos, 3 flautes, 2 clarinets i 1 percussionista. S’han interpretat obres de Mouret, Clarke, Mozart, Williams, Boccherini i Debussy amb arranjament d’Albert Gumí.

La segona part ha estat capitanejada pels joves intèrprets de les escoles de música juntament amb la Jonca. La formació orquestral ha comptat amb 112 instrumentistes repartits amb 48 cordes, 5 flautes, 3 clarinets, 2 saxofons, 7 acordions, 16 guitarres, 6 trompetes, 3 percussionistes, 7 pianistes, 9 metal·lòfons, 3 guitarres i 1 baix elèctric. Per primera vegada, també hi han participat 3 trombons a la secció de metalls i una setantena de veus han estat les protagonistes de la cantata.

Tornar