Segueix-nos
Més de 500 persones al cinquè cicle ONCA Bàsic
M'agrada Imprimir

Més de 500 persones al cinquè cicle ONCA Bàsic

El cinquè cicle ONCA Bàsic de l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra -entitat impulsada pel Govern i la Fundació Crèdit Andorrà- s’ha tancat aquest dissabte 21 d’octubre, amb l’actuació del quartet Impressions al museu Carmen Thyssen Andorra, amb les entrades exhaurides des de fa dies. Més de 500 persones han passat pels cinc espectacles que ha ofert enguany el cicle. El concert d’aquest dissabte ha servit per musicar l’exposició Escenaris, d’aquí que la proposta combinés una visita guiada per contemplar els diferents quadres de la mostra amb la posterior actuació musical, amb un repertori pensat especialment per a les obres pictòriques.

Un dels músics de l’ONCA, el violinista Josep Martínez, ha explicat que la idea de posar música a l’exposició va sorgir visitant el museu i “buscar una banda sonora al recorregut”. Martínez s’ha mostrat content per l’èxit del cicle ONCA Bàsic, del qual ha dit que “cada any va millor”, i ha parlat de “la màgia que es crea en espais petits, amb concerts de petit format”. Per últim, ha afegit que els músics de l’ONCA “cada cop ens sentim més madurs en aquest cicle”.

El cinquè cicle ONCA Bàsic va començar el passat 8 de juliol amb l’actuació L’últim quartet del quartet Doppler, al museu nacional de l’Automòbil a Encamp; va continuar el 26 de juliol amb el Quartet d’oboè, que va actuar a l’església de Sant Martí de la Cortinada amb motiu de les Nits obertes d’Ordino; el 2 de setembre va actuar el trio Endo Lab al soler de la Casa Rull de Sispony, oferint el programa Live Project, i finalment, el 16 de setembre, el Quartet per l’Art va oferir Mozart: un músic, mil personatges a la casa Rossell d’Ordino, amb motiu de les Jornades europees del patrimoni.

Tornar