Segueix-nos
M'agrada Imprimir

Narciso Yepes reviu a Ordino a través del so de la guitarra acompanyada per l’ONCA

L’Auditori Nacional d’Andorra, a Ordino, ha estat escenari aquest divendres a la nit d’una combinació de tres talents musicals, que s’han unit per estar a l’alçada del mestre Narciso Yepes, i recordar-lo en els vint anys de la seva mort.

Ignacio Yepes, fill del músic i director, el reconegut guitarrista Javier Somoza i l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra (ONCA), han estat els protagonistes del concert, i han tocat el ‘Concierto de Aranjuez’, una de les peces més emblemàtiques de Narciso Yepes, seguit de la simfonia ‘Italiana’ de Felix Mendelssohn, que ha aportat ritme i alegria a l’escenari.

Fa més de 70 anys que el músic va reestrenar, durant un concert a Espanya, el ‘Concierto de Aranjuez’, una de les obres que més fama li va donar i que el va portar pels cinc continents, “inundant el món sencer”, ha explicat el seu fill. “El ‘Concierto de Aranjuez’ va néixer abans de temps”, ha assegurat Somoza, perquè no hi havia músics capaços d’interpretar-lo amb precisió. Fins que no va arribar Narciso Yepes “els músics feien el que podien”. Per aquest motiu l’actuació d’aquesta nit ha estat un repte per al guitarrista espanyol. No es pot “rememorar la guitarra tocada pel meu pare”, sinó que, el que s’ha de fer “és escoltar amb admiració les interpretacions dels músics que se sorprenen amb la seva música i ens donen a conèixer la seva bellesa”, ha afegit. El concert per homenatjar al músic ha seduït al nombrós públic present a l’Auditori.

Aquest és el penúltim concert del 35è Festival Narciso Yepes i Fundació Crèdit Andorrà. Es clourà aquest diumenge amb el concert del Trío Desconcierto, un tercet de guitarres, que oferiran un recorregut per diferents estils de dansa que han sorgit en latituds i cultures molt diverses.

Tornar