Segueix-nos
Ordino Clàssic celebra la tercera edició amb una forta aposta pels músics del país
M'agrada Imprimir

Ordino Clàssic celebra la tercera edició amb una forta aposta pels músics del país

Enguany, la iniciativa eleva el nombre de concerts a cinc

El certamen tindrà lloc entre el 18 d’octubre del 2020 i l’1 de gener de 2021

El Comú d’Ordino i la Fundació Crèdit Andorrà presenten la tercera edició d’Ordino Clàssic, una iniciativa cultural que té com a objectiu acostar a tothom la música clàssica i popular, a través d’un concepte actual i modern i amb una forta aposta pels músics del país. Ordino Clàssic preveu una programació que anirà del 18 d’octubre del 2020 fins a l’1 de gener del 2021 i tindrà lloc en dos dels escenaris més representatius de la parròquia: l’Auditori Nacional d’Andorra i l’església parroquial d’Ordino.

Enguany, Ordino Clàssic eleva el nombre de concerts de tres a cinc, amb la intenció de donar més cabuda al talent musical existent a Andorra. La primera cita d’aquesta tercera edició d’Ordino Clàssic serà Música per la memòria, una nostàlgica proposta en la qual un quintet de corda de l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra (ONCA) narrarà una història sobre l’amor i el pas del temps a través de les paraules del Bartolí i la memòria de la Dèlia, cristal·litzades en les seves cartes d’amor. El concert vol fer un sentit homenatge a la gent gran, que és qui més ha patit durant la crisi sanitària provocada per la Covid-19. Tindrà lloc el 18 d’octubre, a les 12 hores, a l’Auditori Nacional i les entrades es poden comprar avui mateix.

El segon concert d’Ordino Clàssic anirà a càrrec del grup Guitar Bellows, que acompanyat d’un duet de cordes de l’ONCA interpretarà Passió i tangos, una història d’amor i desamor ballada al so d’un quartet format per acordió, guitarra, violí i violoncel. L’Auditori Nacional acollirà aquest concert el dia 8 de novembre, a les 12 hores.

El Trio Claret serà l’encarregat d’animar la tercera cita d’aquesta edició d’Ordino Clàssic, amb un programa que, en la primera part, homenatjarà els grans clàssics, com Ludwig van Beethoven (en commemoració del 250è aniversari del seu naixement), Luigi Boccherini, Franz Schubert o Richard Strauss amb peces escrites per a trio de corda. En la segona part del programa, el trio canviarà de registre i interpretarà tres peces del segle XX de marcada popularitat. L’església parroquial d’Ordino acollirà aquesta tercera cita musical el 22 de novembre, a les 12.30 hores.

El penúltim concert d’aquesta tercera edició d’Ordino Clàssic serà De pel·lícula!, una proposta musical i teatral en què les notes i la paraula s’entrellacen per homenatjar el món del cinema, que, a través de les seves històries, ens ha fet viatjar al llarg dels temps. Músics i actors faran passar una bona estona al públic i li faran reviure les bandes sonores acompanyades de diàlegs en viu, mentre es projecten els cartells de cada film interpretat. La proposta vol ser també un homenatge a la figura d’Ennio Morricone, desaparegut el mes de juliol passat. Aquest concert tindrà lloc el 20 de desembre, a les 12 hores, a l’Auditori Nacional.

Per acabar, l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra (ONCA) serà l’encarregada de tancar la tercera edició d’Ordino Clàssic amb el tradicional Concert de Cap d’Any, que tindrà lloc l’1 de gener del 2021, a les 19 hores, a l’Auditori Nacional d’Andorra.

Davant la situació d’emergència sanitària, l’aforament de l’Auditori és limitat i les entrades per al primer concert, Música per la memòria, es poden adquirir avui mateix, mentre que les dels altres concerts es comunicarà oportunament. Les entrades tindran un preu d’entre 15 i 35 euros i es podran adquirir a la pàgina web d’Ordino Clàssic, www.ordinoclassic.ad i a l’Oficina de Turisme d’Ordino. Les entrades de tots els concerts es venen de forma anticipada i no hi haurà venda el mateix dia del concert.

 

 

Tornar