Segueix-nos
M'agrada Imprimir

Segon concert de l’Ordino Clàssic a càrrec de 5AndCordes

El comú d’Ordino i la Fundació Crèdit Andorrà continuen endavant amb la programació dissenyada per a la nova edició de l’Ordino Clàssic. Aquest diumenge, l’església parroquial d’Ordino ha estat testimoni de l’actuació del grup andorrà 5AndCordes, una agrupació de cinc músics del país que han traslladat al públic una fusió poc habitual entre instruments com són el violí, la viola, el violoncel i la guitarra clàssica. Un dels membres del grup, David Font, ha destacat prèviament a l’actuació la varietat de sonoritats que s’aconsegueixen en fusionar diversos instruments de corda, així com el toc que li dóna l’espai de la representació. 

Tota la música que ha ofert el grup prové del sud d’Europa, concretament d’Espanya, França i Itàlia. Així doncs, 5AndCordes ha apropat al públic unes textures sonores molt especials a través d’un repertori poc conegut que ha estat ple de sorpreses. Les peces que ha presentat el quintet de guitarra durant l’actuació han estat Concert per a llaüt, RV 93, d’Antonio Vivaldi; Estudi 22 en si menor, op.35, de Ferran Sor; Pavana, op. 50, de Gabriel Fauré; Quintet per a guitarra i quartet de corda, op. 143, de Mario Castelnuovo-Tedesco, i Tango en Skaï, de Roland Dyens. Així, Font ha posat en relleu que algunes de les peces interpretades han estat dissenyades específicament per a la confluència dels mateixos instruments que avui han tocat a l’església parroquial i que, a banda, d’altres les han adaptat al seu estil. 

Cal recordar que el programa de l’Ordino Clàssic no s’atura aquí. La pròxima cita està prevista per l’1 de gener del 2020, on serà el torn de gaudir del tradicional concert de Cap d’Any a l’Auditori Nacional.

Tornar