Segueix-nos
Tallers d’estimulació cognitiva per a afectats d’esclerosi múltiple
M'agrada Imprimir

Tallers d’estimulació cognitiva per a afectats d’esclerosi múltiple

La Fundació Crèdit Andorrà conjuntament amb l’Associació TRANA Esclerosi Múltiple organitzen tallers d’estimulació cognitiva per a afectats d’esclerosi múltiple. La Fundació Crèdit Andorrà participa en aquest programa de tallers des del 2011, amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones afectades. Aquesta iniciativa s’emmarca dins del programa La salut al dia que promou la Fundació.

L’esclerosi múltiple és una malaltia degenerativa que afecta al sistema nerviós. Acostuma a diagnosticar-se en persones adultes i es manifesta a través de símptomes físics -com la debilitat muscular i la pèrdua de força, fatiga, manca de coordinació, trastorns de l’equilibri, alteracions visuals i espasticitat o rigidesa muscular-, així com trastorns de la parla, intestinals i urinaris, deambulació inestable, alteracions de l’estat d’ànim i dèficits neuropsicològics (dificultats d’atenció, de memòria, de velocitat de processament, etc.). Afecta a les relacions familiars, socials i laborals, i a la qualitat de vida en general.

Per aquest motiu, l’esclerosi múltiple requereix d’una intervenció neuropsicològica regular per tal de millorar la qualitat de vida del malalts i les persones del seu entorn. En aquest sentit, els tallers ofereixen sessions d’estimulació cognitiva i d’estratègies d’afrontament de la malaltia per millorar i/o mantenir el funcionament cognitiu i l’activitat funcional de les persones amb esclerosi múltiple. La intervenció es fa en grup petit intentant respondre a les necessitats individuals dels participants.

Els tallers, dirigits per l’equip de neuropsicòlogues de SAINE, són gratuïts i es duen a terme els dimecres fins a finals de juny. Les persones interessades a assistir-hi poden formalitzar les inscripcions a través del telèfon de l’Associació TRANA Esclerosi Múltiple: 34 84 68.

Programa ‘La salut al dia’ de la Fundació Crèdit Andorrà

Els tallers s’emmarquen en el programa d’activitats que duu a terme la Fundació Crèdit Andorrà sota el lema La salut al dia. Aquest programa té l’objectiu d’informar i sensibilitzar la població sobre diverses malalties que tenen un impacte social important i de millorar la qualitat de vida dels que se’n veuen afectats.

Tornar