Segueix-nos
Unes jornades sobre oncologia per apropar a la ciutadania el treball dels investigadors
M'agrada Imprimir

Unes jornades sobre oncologia per apropar a la ciutadania el treball dels investigadors

La jornada de recerca en oncologia que se celebrarà el pròxim 19 de novembre a la seu social de la Fundació Crèdit Andorrà tindrà com a principal objectiu donar a conèixer a la ciutadania tota la feina d’investigació que s’està duent a terme actualment per part d’investigadors andorrans i catalans fora del país. L’esdeveniment, organitzat conjuntament per la secció territorial andorrana de la Societat Catalana de Biologia (SCB), la secció temàtica de la biologia del càncer de la SCB i la Fundació Crèdit Andorrà, es desenvoluparà en dues parts, una de caràcter més clínic al matí i una segona de caràcter més divulgatiu a la tarda.

La directora de la Fundació Crèdit Andorrà, Francesca Ros, ha explicat que l’entitat dona suport a la proposta per dos motius principals. D’una banda, perquè el càncer és una de les malalties que es tracta en el programa ‘Salut al dia’, un espai “on fem iniciatives per donar informació, sensibilització, eines i coneixement a la societat al voltant d’aquestes problemàtiques” i, de l’altra, perquè des de la fundació s’ha ajudat a impulsar la secció territorial andorrana de la SCB. És per això que ha ressaltat que la finalitat de la jornada és donar a conèixer “la diversitat en recerca oncològica que s’està duent a terme en territoris de parla catalana”.

Per la seva banda, el biotecnòleg i membre de l’equip coordinador de la secció territorial andorrana de la SCB, Arnau Calvet, ha apuntat que aquesta és la segona acció que s’impulsa per tal de divulgar la tasca dels investigadors. En aquest sentit, ha posat en relleu que la voluntat és continuar organitzant esdeveniments relacionats amb aquesta temàtica, si és possible, una vegada a l’any, ja que “el càncer no deixa de ser una malaltia prevalent al món” i, actualment “s’estan investigant molts tractaments” dels quals s’han extret conclusions molt satisfactòries.

Entrant al detall de la jornada, Calvet ha ressaltat la ponència d’especialitat clínica d’Andorra sobre l’àmbit de l’oncologia que oferirà el doctor Santiago Albiol, coordinador clínic de l’àrea d’oncologia del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS). Posteriorment, hi prendran part ponents andorrans i catalans que presentaran els pòsters científics que estan treballant en l’actualitat. En total, ha dit, hi ha onze ponents confirmats que presentaran els seus cartells i una quarantena de persones que hi assistiran com a públic.

De cara a la tarda es donarà pas a la presentació ‘Què hi ha més enllà de la genètica?’, una ponència de caràcter més divulgatiu a càrrec del doctor Manel Esteller, investigador i director de l’àrea d’oncologia de l’Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras. Una vegada finalitzin les intervencions, tindrà lloc el lliurament de premis al millor pòster seleccionat.

Amb tot, Calvet ha aprofitat per fer una crida a aquelles persones que han fet una carrera científica d’investigació fora del país perquè expliquin la seva experiència durant la jornada.

Tornar