Segueix-nos
Agromayor parla als usuaris de L’espai sobre incontinència urinària
M'agrada Imprimir

Agromayor parla als usuaris de L’espai sobre incontinència urinària

L’espai de la Fundació Crèdit Andorrà ha acollit aquest dimarts a la tarda una xerrada sobre incontinència urinària, que ha anat a càrrec de la fisioterapeuta Meritxell Agromayor. “Un 15% dels majors de 60 anys pateix incontinència urinària segons l’OMS”, ha dit l’experta. A banda, ha recalcat també que es tracta d’una malaltia que “pels trets culturals costa de reconèixer, sobretot en el cas dels homes”, assegurant que en aquest cas els mitjans audiovisuals no ajuden, ja que “molts anuncis de televisió et resolen el problema amb l’ajuda d’una simple compresa, un fet que no és cert”. En aquest sentit, Agromayor ha explicat que la incontinència urinària en persones sanes és més freqüent en les dones, i a banda, ha explicat que “aquest transtorn genera una important despesa econòmica incrementant l’ús de recursos sociosanitaris”.

En aquesta xerrada, la vintena de padrins que han assistit a l’acte han pogut descobrir de què tracta la incontinència urinària, com prevenir-la, com tractar-la i quines altres disfuncions pot patir el sòl pelvià. En aquest aspecte, Agromayor ha emfatitzat en la importància d’acudir al metge en cas de patir incontinència urinària, i per tal d’evitar-la “és essencial realitzar exercicis de reforç”.

La Fundació Crèdit Andorrà organitza aquestes activitats amb l’objectiu de posar a disposició de les persones més grans de 60 anys eines que els permetin assolir un major benestar. La finalitat última és que no quedin aïllades de la realitat social que els envolta i puguin gaudir dels beneficis de les noves tecnologies, així com dels nous coneixements que van sorgint en àmbits com la salut, l’economia, la història i la cultura, entre d’altres.

Tornar