Segueix-nos
Bartumeu i Nogales enceten la proposta d’artistes emergents de l’ORDINO CLÀSSIC
M'agrada Imprimir

Bartumeu i Nogales enceten la proposta d’artistes emergents de l’ORDINO CLÀSSIC

El Comú d’Ordino i la Fundació Crèdit Andorrà han presentat aquest diumenge a l’església parroquial d’Ordino Dissemblances, el primer concert a càrrec de joves artistes emergents organitzat en el marc de l’ORDINO CLÀSSIC, i que ha estat protagonitzat per la violoncel·lista Carolina Bartumeu i la guitarrista Silvia Nogales.

El duo ha proposat al públic un viatge per diferents estils musicals, des de tangos, com el Libertango d’Astor Piazzolla, fins a peces inspirades en la literatura universal, com Don Quijote i Dulcinea del compositor Érik Marchelie.

Les dues músiques es van conèixer fa dos anys en un festival a Astúries i l’estiu passat ja van compartir escenari a Andorra. Ara, han repetit amb una combinació que no és habitual i on la diferencia de timbre d’ambdós instruments fa que la formació assoleixi sonoritats suggeridores en una dimensió innovadora. Per algunes de les composicions han hagut de fer arranjaments per adaptar-les als dos instruments, donat que no hi ha un gran ventall de peces compostes per a guitarra i violoncel.

Carolina Bartumeu va debutar amb la Jove Orquestra Nacional de Cambra d’Andorra (JONCA) i en la seva trajectòria professional ha actuat com a solista amb la Utrecht String Orchestra i ha realitzat recitals amb diversos grups de música de cambra a Andorra, França, Espanya, Portugal, Suïssa, Anglaterra i Holanda. Per la seva part, Silvia Nogales ha participat en diferents festivals de música espanyols i el 2017 va ser seleccionada pel ministeri de Cultura d’Espanya per al projecte MusaE per a joves concertistes. 

Tornar