Segueix-nos
Els usuaris de L’espai aprenen què ha de contenir una farmaciola
M'agrada Imprimir

Els usuaris de L’espai aprenen què ha de contenir una farmaciola

La Fundació Crèdit Andorrà ha organitzat aquest dimecres 20 de febrer un taller sobre la farmaciola. La vintena d’usuaris de L’espai que hi han assistit han après els elements imprescindibles que ha de contenir. El taller ha anat a càrrec del formador i cap del departament de preventius de la Creu Roja Andorrana, Àlex Mata, que ha volgut compartir també experiències amb els assistents i que ha plantejat, per tant, la formació com un intercanvi de coneixements.

D’aquesta manera, Mata els ha explicat que moltes vegades dins una farmaciola “hi ha coses que no necessitem” com per exemple l’alcohol o el cotó. En canvi, ha recomanat que sempre es tinguin a mà tiretes, un gel desinfectant per a les mans, gases, benes i desinfectants per a les ferides. Pel que fa a l’alcohol, ha destacat que es pot fer servir “per esterilitzar però no per desinfectar” i quant al cotó, ha manifestat que “tampoc no és pràctic” ja que sovint deixa moltes partícules a les ferides. També ha recomanat als assistents que si prenen medicaments en tinguin sempre de recanvi, especialment d’aquells que són més difícils de trobar. Per últim, ha recordat que aquesta farmaciola ha d’estar en un lloc de fàcil accessibilitat i fora de l’abast dels més petits de casa.

Durant la xerrada Mata també ha aprofitat per presentar l’aplicació de la Creu Roja, que conté consells sobre com actuar en casos d’emergència. A més, els ha recordat els telèfons on han de trucar davant una urgència.

Tornar