Segueix-nos
M'agrada Imprimir

L’ONCA convida Joan Enric Lluna a dirigir la formació

L’ONCA —formació impulsada pel Govern d’Andorra i la Fundació Crèdit Andorrà— ha convidat al director i clarinetista Joan Enric Lluna a dirigir la formació andorrana. El programa ONCA & Lluna s’estrenarà el dissabte 17 de febrer, a les 20.30 h, al vestíbul del Consell General d’Andorra i es tornarà a presentar el dijous 22 de febrer, a les 20 h, al Petit Palau dins del cicle ONCA al Palau. L’actuació comptarà amb obres de Louis Spohr (1784-1859), Max Bruch (1838-1920) i el compositor català Albert Guinovart (1962).

Joan Enric Lluna descriu Variacions sobre un tema de Danzi de Spohr com una obra “escrita per al clarinetista Johann Hermstadt, que emana el color del pur estil Biedermeier de les primeres dècades del segle XIX”. En relació a la Serenata per a cordes de Bruch, el director i solista explica que “presenta dues cares del Romanticisme alemany: l’escriptura per a un solista clarinet i l’escriptura del ple Romanticisme. Està basada en el folklore de Suècia, on les melodies ens transporten a la melancolia d’aquestes terres del nord amb un delicat i emotiu moviment harmònic que fan d’aquesta peça una verdadera delícia”.

La Fantasia sobre Goyescas “va sorgir d’una amistat estreta amb Guinovart, arran de l’orquestració de l’òpera Goyescas. Fascinat per la bellesa de la música de Granados, vaig encarregar una peça a l’estil de les fantasies sobre òperes per a instrument solista tan populars al segle XIX”, explica Lluna. Per finalitzar, la Serenata Amadeus és, segons Lluna, “un recull de temes de Mozart provinents de la Petita serenata nocturna o el Concert per a piano núm. 2, treballats i integrats d’una manera admirable i en un llenguatge purament ‘Guinovart'”.

Amb motiu d’aquesta producció, Astrid Janer, il·lustradora dels 25 anys de la Fundació ONCA, ha fet un dibuix on, segons l’artista, “m’he basat en una entrevista que vaig llegir en la qual el director i solista deia que el més important és lliurar-te totalment a aquesta feina fins que siguis capaç de dir quelcom al qui escolta. He volgut expressar la comunicació i donar-ho tot a l’escenari”.

El cicle ONCA al Palau continuarà el dijous 22 de març amb el programa Cordes a l’aire, a càrrec d’Isabel Vinardell & Isabelle Laudenbach i un quartet de corda de l’ONCA format per Pere Bardagí i Sergi Claret (violins), Joan Fèlix (viola) i Sylvie Reverdy (violoncel). Des de versions de peces d’estils molts diversos fins a cançons pròpies, les cordes acompanyen l’univers intimista de les solistes, que se situa entre la cançó melòdica, el bolero i el pop.

El cicle clourà el dijous 12 d’abril amb l’ONCA & Abel Tomàs, que per segon any consecutiu serà el concertino director convidat. L’orquestra estrenarà Les set últimes paraules de Jesucrist a la Creu de Joseph Haydn (1732-1809), interpretació en què participarà el poeta Josep Pedrals

Les entrades per als concerts del XIV Cicle ONCA al Palau estan a la venda a les taquilles del Palau de la Música Catalana i a www.palaumusica.cat, a un preu de 12 € per concert.

El concert de dissabte 17 de febrer, que compta amb la col·laboració del Consell General, és d’entrada lliure fins a omplir l’aforament disponible. Per a més informació, telèfon 88 88 80.

TEMPORADA 2018 – 25 anys

Dissabte 17 de febrer, a les 20.30 h

Vestíbul del Consell General d’Andorra

XIV Cicle ONCA al Palau

Dijous 22 de febrer, a les 20 h

Petit Palau (Palau de la Música Catalana)

ONCA & LLUNA

Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra

Joan Enric Lluna · solista i director

Louis Spohr (1784-1759) – Variacions sobre un tema de Danzi

Max Bruch (1838-1920) – Serenata

Albert Guinovart (1962) – Fantasia sobre Goyescas

Albert Guinovart (1962) – Serenata Amadeus

Informació artistes convidats:

http://joanenriclluna.com/ @JoanEnricLluna #joanenriclluna

https://cuartetocasals.com/ca/about/abel-tomas

https://joseppedrals.wordpress.com/

Tornar